Löwen son saniye golüyle 1 puana uzandı

Şampiyonlar Liginin en önemli takımlarından Szeged ile Löwen’in karşılaşması beraberlikle sona erdi.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubunda MOL Pick-Szeged ve son Bundesliga şampiyonu Rhein-Neckar Löwen arasındaki maç 28:28 beraberlikle sona erdi.

SZEGED İÇİN HER MAÇ BİR FİNAL

O BİİİİR ‘BUNDESLIGA ŞAMPİYONU’

*Kielce’den trasnfer edilen kaleci Marin Sego, Szeged’de iyi bir başlangıç yaptı.

*Kallman ve Gorbok evsahibi adına 5’er gol kaydetti.

*Andre Schmid 7 gol ile RNL’nin en skorer oyuncusu oldu.

MAÇIN HİKAYESİ

MOL-Pick Szeged (HUN) – Rhein-Neckar Löwen (GER) 28:28 (13:12)

Daha önce yaptıkları altı maçta üçer kere galip gelen Szeged ve Rhein-Neckar Löwen’in yedinci yüksek tansiyonlu karşılaşmayı da fantastik bir atmosferde oynadı.

Eski takımına karşı sahaya çıkan Sergei Gorbok, hücumda olağanüstü bir performans gösterdi. ev sahibi 5:9 farkı kapatarak 11:10 öne geçti.

VELUX EHF Şampiyonlar Liginin son şampiyonu KS Vive Tauron Kielce’den gelen Hırvat kaleci Marin Sego ve HC Vardar’da iki yıl geçiren Gorbok sezona rüya gibi bir başlangıç yaptı.

İsviçreli maestro Andre Schmid beş gol ile ilk devrede RNL’nin itici gücü olurken, bir süre sonra tüm dikkatler Marin Sego’da toplandı. Sego, Szged’in 16:18 farkı kapatarak skoru 21:19’a getirmesinde en önemli rolü oynadı.
Öne geçen ekibin sürekli değiştiği maçta her iki taraf da hücumda ve savunmada büyük etkinlik gösterdi ve izleyenlere hentbol ziyafeti verdi.

Macar devi bitime dakikalar kala yakaladığı 27:25 üstünlüğünü Mannheim ekibine karşı koruyamadı. Maç boyunca sessiz kalan Kim Ekdahl du Rietz, Szeged kalecisi Sego’yu bitime 4 saniye kala uzaktan atışıyla mağlup etti ve RNL’ye 1 puanı getirdi.

Szeged Sağ Oyun Kurucusu Balogh Zsolt; “Son beş dakikada maçı kaybettik. Ama RNL galibiyeti hak eden taraftı. Maçı tamamına bakarsak makul bir sonuç oldu” dedi.

Özellikle ilk 20 dakikadaki oyundan mutlu olan Rhein-Neckar Löwen Antrenörü Nikolaj Jacobsen; “1 Puan almaktan mutluyuz” dedi.

Zoran Milosavlyevic / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: @rnloewen

Bakmadan Geçme