Maçın hakemlerine Ordu’dan Samsun’a kadar polis koruması

Hafta sonu Ordu’da oynanan müsabakaya saha dışı olaylar damga vurdu.

HENTBOLHABER.NET – 1 Şubat Pazar Günü Çorum Bölgesi hakemleri Sami Öncel – Taner Adıkdı çiftinin görev yaptığı Ordu Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Tokat Hentbol Spor Kulübü arasında Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda oynanan Erkekler 2. Lig B Grubu müsabakasına maçın ikinci devresinde yaşanan olay damga vurdu.

Haber

(Foto Maçın Hakemlerinin Sosyal Paylaşım Sitesinden Alınmıştır)

Müsabaka her iki takımın başa baş mücadelesi ile başlarken, ilk devre yakın skorla bitti. Maçın son 10 dakikasında Tokat Hentbol Spor Kulübü aradaki farkı 10 sayıya kadar çıkardıktan sonra olaylar başladı. Ordu Gençlerbirliği Spor Kulübü Antrenörü Ercan Akman’ın, maçın hakemlerince kendilerine hakaret edildiği gerekçesi ile diskalifiye edildiği belirtildi. Söz konusu olay nedeniyle belirli bir süre duran müsabaka Tokat Hentbol SK’nın 32-34 galibiyeti ile sona erdi.

Ordu Gençlerbirliği SK ve Plaj Hentbol Altyapı takımlarından Erkek Hentbol Takımı’nın idarecisi olan Ercan Akman’ın (10-15 Temmuz 2014 tarihleri arasında İspanyada yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası’na  katıldı) birçok kez bu tip olaylar ile gündeme geldiği bildirildi.

POLİSLER EŞLİK ETTİ

Müsabaka sonunda polis korumaları ile soyunma odasına giren maçın hakemlerinin, salonu ve şehri polis koruması ile terk etmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Ordu’dan özel polis koruma ekipleri ile yola çıkan maçın hakemlerine ekiplerin Samsun’a kadar eşlik ettikleri öğrenildi.

Maçın hakemlerinin müsabaka raporunu Türkiye Hentbol Federasyonu’na (THF) gönderdikleri ve konu ile ilgili olarak THF Disiplin Kurulu’nun gerekli raporları beklediği ve ilerleyen günlerde müsabakada yaşanan olaylar ile ilgili kararları açıklaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme