Kaleden top çıkmazsa

Hentbolhaber.Net yazarı İhsan Doğan, Türkiye ile Kosova arasındaki 2020 Erkekler AVrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını kaleme aldı.

Kaleden top çıkmazsa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli maçı yazmadan önce bir kaç büyük büyük laf edeceğim.

-Maçı kazanmak için gol atmak gerekir doğru. Ama, iyi savunma yapmazsan, kaleden top çıkmazsa gol atman maçı kazanmana yetmeyebilir.

-Rakibi küçümsemek başına iş açabilir.

-Eleme grubu maçlarında sonuç ikili hatta üçlü averaja kalabilir, “Nasıl olsa maçı kazandık” diye savunmayı ve tabii gol atmayı bırakırsan üzülürsün.

-Kendi seyircini yaratamamışsan, geçmiş olsun. Ortaokul öğrencileriyle, eski hentbolcular salonu işte geçen gün akşamki kadar doldurabilirler.

Şimdi gelelim maç akşamına. Takımların sahaya girişi, ulusal marşlar, oyuncuların sunumu bitti, ilk yediler sahaya yayıldı. Milli takım (Numara sırasıyla yazıyorum) Alperen, Onur, Uğur, Baran, Yunus, Ramazan, Çetin ilk yedisiyle oyuna başladı. Kosova’nın ilk yedisinde ise Kastriot, Kreshnik, Lindrit, Enis, Flamour, Deniz, Drilon vardı. Maç öncesinde genel kanı Kosova’nın zayıf bir takım olduğu, kolay bir maç olacağı yönündeydi ama öyle olmadı, Kosova’nın, Yugoslav ekolünden geldiğini unutuyorlardı.

İyi başladık maça, 12’inci dakika dolarken farkı dörde çıkarmıştık. İlk yarıyı da 5 farkla 13-8 önde tamamladık.  

İkinci yarıda üstünlüğümüz sürdü. 40’ıncı dakikada sekiz farklı üstünlüğü yakaladık.Üstünlüğümüz son dakikaya kadar sürdü. Sonra, “Nasıl olsa maçı kazandık.” havasına girdik ve bitiş düdüğü çaldığın da fark dörde inmişti: 26-22

Dua edelim de grup maçları bittiğin de bu sekiz farkı aramayalım.

Şimdi ikinci satıra döneceğim. Ne demiştik; KALEDEN TOP ÇIKMAZSA! Eğer Yunus Özmusul olmasaydı, eğer Yunus bire birlerde, hızlı hücumlarda kaleyi kapatmamış olsaydı salondan hiç de mutlu ayrılamayacaktık. Yunus  maçın tartışmasız yıldızıydı kimse kusura bakmasın. Evet, Çetin’in 6 golü, Onur’un, Rmazan’ın dörder, Tuğberk’le Baran’ın üçer golü skor dengesini lehimize bozdu ama, kalede adeta devleşen Yunus takımı sırtladı, götürdü.




Bakmadan Geçme