Merhaba Hentbol Ailesi

Uzun süredir spor medyasında yer alan Gazete Habertürk yazarı Deniz Biricik, Hentbolhaber.Net ailesine katıldı. Biricik, köşe yazıları ve yorumlarıyla hentbola renk katacak.

Merhaba Hentbol Ailesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır spor medyasında fikir işçisiyim… Haberler, köşe yazıları, röportajlara imza attım.. Ve bugün itibarıyla halkaya henbolhaber.net sayesinde hentbola özgü yazılarımı da ekliyorum.

Bundan sonra kalemim döndüğünce ara ara hentbol yazacağım… Herkese ‘Merhaba’…
***
Son günlerde İzmir’de hentbol deyince aklıma gelen bir takım var… Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü

2016 yılında hentbol dünyasına adım atan Karşıyaka Belediyesi GSK, merdivenleri emin adımlarla çıkıyor. Kurulduğu ilk yılda Hentbol Erkekler 1. Ligi’ne yükselen Karşıyaka Belediyesi, sadece A Takımı’yla değil kısa zamanda altyapısıyla elde ettiği başarılarla dikkat çekti. Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Beşiktaş Mogaz ve Maliye Milli Piyango gibi ekollerin ardından üçüncü olan kulüp, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda da önemli bir başarıya imza attı. Finalde Beşiktaş Mogaz’a sadece 3 gol farkla (26-23) yenilen ekip ikinci oldu.

Haber

Foto: Karşıyaka Belediyesi

Henüz yolun başında olan bir kulüp için A Takım’da bir yıl önce şampiyon olmak, bu sezon altyapılarda zirveyi zorlamak kolay iş değil. Hele hele yeni bir yapılanma ile hareket edip bir sistem oturtmaya çalışırken…

Sistemi eğer sadece A Takım’ın başarısı odaklı, popülist bir yaklaşımla kurarsanız yaşama alanınız 3-5 senedir, belki de daha kısa. Çünkü sporcu yetiştirmezseniz, ekolünüzü yaratmazsanız eldeki kısıtlı imkanlarla temelsiz bir bina gibi ilk sarsıntıda yerle bir olursunuz. Kısacası Karşıyaka Belediyesi GSK, makinanın dişlilerini doğru kullanıp, sistemi çalıştırma yolunda ilerliyor. Karşıyaka gibi bir spor kentinde, sporu seven bir halkla en önemlisi de sporun içerisinden gelen Hüseyin Mutlu Akpınar gibi bir belediye başkanıyla önleri çok açık…

Bakmadan Geçme