Merkez Hakem Kurulu İzmir'de Toplandı

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu toplanarak, şuana kadar yapılan organizasyonlar, çalışmalar ve önümüzdeki sezon ile ilgili planlamalar konuşuldu, kararlaştırıldı.


MHK Başkanı Barbaros Yılmaz Hentbolhaber.Net’e
yapmış olduğu açıklamada, 2013-2014 hentbol sezonunun sonlarına yaklaştığımızı , bir önceki sezonda olduğu gibi yine çok çekişmeli ve sonucu bitiş düdüğü çalana kadar tahmin edilemeyen maçlara sahne olduğunu, seyir zevki artan liglerimizde, oynanan müsabakalarda görev yapan hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz ülke hentboluna olan katkılarını ve üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiklerini belirtti.

 

Yılmaz, “Türk Hentbol Hakemliği son yılların en güzel çağını yaşıyor. Kürşad Erdoğan – İbrahim HaberÖzdeniz üst üste 3 Şampiyonlar ligi ve Pınar Hatipoğlu – Mehtap Şimşek çifti 3 Avrupa Kupası müsabakalarını başarılı bir şekilde yönettiler. Bayanlar ve Erkekler U20 Dünya Şampiyonasında düdük çalacak olan Kürşad Erdoğan , İbrahim Özdeniz , Mehtap Şimşek ve Pınar Hatipoğlu, Türk Hentbol tarihinde aynı sezon içerisinde Dünya Şampiyonasında görev alarak bir ilki yaşatacaklar. Ayrıca daha yeni açıklanan görevlerde de Kürşad Erdoğan ve İbrahim Özdeniz Çifti Avrupa-Kupa Galipleri Kupasında 4 Mayıs’ta final yönetecekler.

Fırat Beyde- Hasan Kaygusuz , Sami Aytaç-Cihan Yılmaz çifti de Trabzon’da gerçekleşecek olan Liseler Dünya Şampiyonasında görevlendirildiler. Hakemlerimize görevlerinde başarılar dileriz.

Şuan liglerimizde Bayan ve Erkek Süper Lig Müsabakaları ve 1.Ligde Play-Off müsabakaları devam ediyor. Zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalarda da hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz en iyi şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Adaletli bir şekilde yönetim sergiliyorlar. Kişilik , insan olma , emeğe saygı bizim en çok üzerinde durduğumuz konudur. En az hatalı müsabaka yönetimi, kesinlikle kasıtsız , hesapsız olgusu ile sezonu tamamlamak üzere olduğumuz için mutluyuz.

Türkiye Kupasını kazanan Beşiktaş ve finalin diğer ekibi Bursa Nilüfer Belediyespor ‘u tebrik ediyorum.

Ayrıca devam eden Bayanlar Süper Lig Finali Muratpaşa ve Yenimahalle Belediyesi , Erkekler Süper Lig Play-Off müsabakaları , Erkekler ve Bayanlar 1.lig Play-Off Dörtlü finalleri sonucunda hak eden ekipler şampiyonluğa ulaşacaklar. Şimdiden başarılı olacak takımlarımızı tebrik ediyorum ve bu müsabakalarda da görev alacak hakemlerimiz ve gözlemcilerimize de başarılar diliyorum.

Üzerimize düşen katkı ve görevi gönül rahatlığı ile yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyor ve bundan sonra da Türk Hentbol hakemliğinin daha da geliştirilmesi için ekip arkadaşlarım ile birlikte görevlerimiz ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum.”dedi.

Haber

Bakmadan Geçme