Mersin Hentbol, Sponsor Sorununu Aştı

Müzesindeki Türkiye Kupasını satma noktasına gelen Mersin Hentbol’un, Sponsor desteği ile 4 yabancı oyuncu ile anlaştığı belirtildi.

Sportif Direktör Osman Özoğlu, yapmış olduğu açıklamada, inşaat firması Hantaş’ın takıma sponsor olduğunu kaydetti.

Sponsorluk sayesinde maddi sıkıntıları aşarak, başarılı günlere döneceklerine inandığını ifade eden Özoğlu, "Geçen sezon ligde play-off’ta ve Türkiye Kupası’nda iyi bir grafik çizmiştik. Sorunlardan dolayı bu sezon aynı başarıyı gösteremedik ama artık eski günlerimize döneceğiz" dedi.

Özoğlu, transfer çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Ukraynalı oyuncular Sergey Sulyma ve Oleksander Tuikin ile anlaştık. Bu oyuncularımız kente gelerek, takıma katıldı. Bunun yanı sıra hala Karadağ milli takımında bulunan Branko Kankaras ve Goran Andjelic’i de kadromuza kattık. Kısa zaman sonra takıma katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Takımın ismi de değişti

Sponsorluk kapsamında takımın adının da değiştiğini kaydeden Özoğlu, "Mersin Hentbol, sahalara artık Mersin Hantaşsportif adıyla çıkacak. Yeni oyuncularımız da takıma uyum sağladıktan sonra eski günlerimizdeki gibi ligin üst sıralarına çıkışa geçeceğimize inanıyorum" dedi.

Özoğlu, oyuncularla 5 Eylül’de Cumhuriyet Alanı’ndaki basın açıklamasında, maddi destek göremedikleri için sahip oldukları tek kupa olan Türkiye Kupası’nı satıp, ligden çekilmeyi düşündüklerini açıklamıştı.Bu sezon 5 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılan Mersin ekibi, ligin son sırasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme