Mesut Çebi ile Beşiktaş Hentbolunu konuştuk

Beşiktaş Aygaz Hentbol Şube Sorumlusu Mesut Çebi, dün akşam katıldığı Hafta Ortası programında Beşiktaş Aygaz’ın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – Hafta Ortası programını sunan Yılmaz Acar Davut’un sorularını yanıtlayan Çebi’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Biz spor kulübü olmanın ötesinde kamu yararına faaliyette bulunan dernek statüsünde bir sivil toplum örgütüyüz. Toplumsal sorunlara kayıtsız kalmamamız gereken bir konumdayız. Dolayısıyla kadına karşı şiddete karşı kampanyamızı sürdürüyoruz ve sezon boyunca devam edeceğiz. Umarım bütün spor camiasına örnek olabiliriz.

Sezon başından itibaren %35-%40 arasında bir bütçe küçültmesine gittik aynı zamanda 31 olan yaş ortalamamızı 24,5’a kadar düşürdük. Bunlar çok radikal değişiklikler ama sezon başında yaşadığımız zorluklara rağmen antrenör kadromuz ile bu sıkıntıları aştık ve gayet iyi durumdayız. Gençlerimize inancım tam, artık şampiyon olmak tek başına yeterli değil takımımızdaki gençleri elit liglere gönderecek bir yapıyı oluşturmak istiyoruz.

Beşiktaş Hentbol takımının geleceğine dair 4 yıllık bir plan yaptık. Benim gönlümden geçen 2024 Olimpiyatları’na katılabilmek, tabii bunu bu kadar kısa sürede gerçekleştirebilmek kolay değil. 4 yıl içerisinde Avrupa’dan bir kupa getirmek istiyoruz. İnşallah doğru yatırımlar ile doğru işler ile 4 yıl içerisinde kupaya uzanacağız.

Şimdiye kadar tek tip sponsorluğumuz vardı. Şu an 7 farklı sponsorumuz var; Aygaz, Yurtbay Seramik, GM Bilişim, Temsa, HDI Sigorta, TEOL Dil Okulları, Macfit. Bu sponsorlukların tamamını seçerken insanlarda hentbola dair bir farkındalık yaratacağını düşündüğümüz markalar olmasına özen gösterdik. Sponsorlarımız ile iş birliğimiz sayesinde insanlar hentbolu yaşasınlar istedik. Tabii ki bunun yanında amatör branşların Beşiktaş’a verdiği mali yükü ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu vesile ile bütün sponsorlarımıza yeniden teşekkür etmek istiyorum.

Bulunduğumuz her kulvarda şampiyonluğu hedefliyoruz, sadece hentbolda değil Beşiktaş adının olduğu her yerde kupa için mücadele eder. Bu yıla kadar hiç bu kadar büyük rekabet olmamıştı ligimizde. Biz yine büyük paralar harcayarak erkenden şampiyonluğumuzu ilan edebilirdik ama bizim amacımız bu değil. Biz yaptığımız her şeyi ülke hentbolu için, ülke gençliği için yapıyoruz. Amacımız sporcudan önce insan yetiştirmek.

Bizi şampiyonluğa götürecek şey oynadığımız oyunun kalitesi olacak. Sezon başında hentbol camiası bizim şampiyonluk mücadelesi verebileceğimizi düşünmüyordu. Ancak geldiğimiz noktada insanlar yeniden favori Beşiktaş demeye başladığına göre doğru işler yapmışızdır. Biz Beşiktaş’ız her zaman kupa için oynarız, takımıma güveniyorum, hocalarımıza güveniyorum, bu hikâyenin sonunda iki kupayı birden kaldıracağımızı düşünüyorum.

Avrupa maceramız açısından bakacak olursak yeni bir takımız sonuç olarak. Bu tecrübesizlik ile buradan başarı çıkarmak mümkün değildi. Bizim için tecrübe olmuş oldu. İlk Avrupa maçımızdan son maça kadar gösterdiğimiz gelişim göz önüne alındığında amacımıza ulaşmış gözüküyoruz.

Türkiye’de hentbolunun durumu ortada, üzülüyorum buna. Türk hentbolunu daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Türk hentbolunu hak ettiği yerlere taşımak için Beşiktaş en büyük araç olabilir ama biz bunu tek başımıza yapamayız. Kulüplerimizin çıkıp da birine hakaret etmesini suçlamalarda bulunmasını ben yakıştıramıyorum. Zaten bu Beşiktaş’a da yakışmaz Beşiktaşlılık duruşuna yakışmaz. Tüm hentbol camiasından ricamdır; lütfen yıkıcı olmak yerine yapıcı olalım, ancak el ele verebilirsek bir şeyleri düzeltebiliriz.

Hentbol camiasına çağrımdır; birlik olalım, insanları suçlamayalım, günah keçisi aramayalım, bulunduğumuz konumu korumaya çalışmak yerine yaptığımız işi daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz bunun için çalışalım hep birlikte.”

Yayını izlemek için:

Bakmadan Geçme