MHK Başkanı Barbaros Yılmaz’dan değerlendirmeler

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Barbaros Yılmaz, Hentbolhaber.Net’e değerlendirmelerde bulundu.

HENTBOLHABER.NET – Yeni sezon hazırlıklarını Merkez Hakem Komitesi olarak devam ettirdiklerini belirten Başkan Barbaros Yılmaz, İşitme Engelliler Olimpiyatları(Deaflympics 2017), U21 Yaş Erkekler Dünya Şampiyonası ve sezon başı semineri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Haber

İşitme Engelliler Olimpiyatlarında tamamen Türk hakemler görev yaparken, organizasyon kurulu MHK Başkanına teşekkür etti. Barbaros Yılmaz, “Hentbol için çok önemli bir başarıyı İşitme Engelli Milli Takımımız sağladı. Altın Madalyayı ülkemize getirdiler. Teknik ekibi ve oyuncuların hepsini kutluyorum. Bende organizasyonda hakem atamalarını gerçekleştirdim. Görev alan 4 çift hakemimize de teşekkür ederim. Deaflympics yetkilileri Türk hakemlerinin ortaya koyduğu performanstan son derece memnun oldular. Türk Milli Takımının şampiyonluğu hak ettiğini beyan ettiler. Çünkü burada tüm müsabakalarda Türk hakemler görev yaptı. Objektif yönetimleri ile takdir topladılar. Final maçı sonrası Alman ve İsveçli yetkililer bir sonraki organizasyonda da Türk hakemleri görmek istedikleri ifade ettiler. Atamalardan son derece memnun idiler. Bu nedenle sevinçliyim. Hakemlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kürşad Erdoğan-İbrahim Özdeniz hakem ikilisinin Cezayir’de U21 Erkekler Dünya Şampiyonası’nda yarı final yönetimlerine de değinen Yılmaz, ” Kürşad ve İbrahim bizim en değerli hakem çiftlerimizden. Uluslararası alanda da başarılı bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Final yönetmelerini bekliyorduk ancak yarı finalde görevlendirildiler ve başarılı bir yönetim ortaya koydular. Kendilerini tebrik ediyorum. Daha nice turnuvalarda başarılı yönetimler sergileyecekleri inancım tam” dedi.

Haber

“SEZON BAŞI SEMİNERİNE HERKES CİDDİ HAZIRLANMALI”

Yılmaz, Ağustos sonu gibi sezon başı seminerini gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Sezon başı seminerini Ağustos sonu gibi yapmayı planlıyoruz. Eğitim Kurulumuz en iyi şekilde hazırlıklarını yapıyor. Bu sezon Fiziksel ve Yazılı Kural Sınavlarını çok fazla önemsiyoruz. Tüm hakemlerimizin bu testlere iyi hazırlanması gerektiğini ifade etmek isterim.  Ayrıca yeni sezona tüm hakem arkadaşlarımızın ücretleri ödenerek giriyoruz.  Bu konuda Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bilal Eyuboğlu bu konuda titiz olacaklarını ve hakem-gözlemcilerimizin mağdur olmayacağını ifade etti. Bizde hakem-gözlemci müessesi olarak en iyi performansı ortaya koymaya çalışacağız” dedi.

Barbaros Yılmaz son olarak, yeni sezon öncesi seminer tarihinin yakında açıklanacağını, hakem-gözlemci arkadaşlarımızın ciddi olarak hazırlanmalarını istediğini ifade etti.




Bakmadan Geçme