Milli Takıma devşirme oyuncular geliyor

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, hem kadınlarda hem de erkeklerde milli takımlar için birkaç yabancı sporcuyu Türk vatandaşı yapacaklarını bildirdi.

ANADOLU AJANSI – Eyuboğlu , hentbolda heyecanın Süper Kupa müsabakalarıyla başladığını, hafta sonu lig mücadelelerinin yapılacağını söyledi.

Ligde geçmiş sezonlara göre daha çetin bir yarış olacağını vurgulayarak, takımlara başarılar dileyen Eyüboğlu, şöyle konuştu:

“Umarım ekipler istedikleri şekilde sakatsız bir biçimde sezonu tamamlarlar. Bu sene yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılmasından dolayı daha çetin bir lig oldu. Çok kaliteli yabancılar geldi. Ancak bu kuralı bazıları yanlış anlıyorlar. Sınırlamayı kaldırdık ancak kaliteli yabancılar gelsin diye bazı kriterler getirdik. Lige çekişme gelsin diye uğraştık ve bu da amacına ulaştı. Bu sene geçmiş yıllara göre liglerimiz çok daha çetin olacak.”

Eyuboğlu, liglerde değişen yabancı statüsünün milli takımlarda da etkisini göreceklerine inandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Getirdiğimiz kriterlerle yerli sporcular takımlarında daha çok süre alacaklar. Önümüzdeki süreçte hem kadınlarda hem de erkeklerde milli takımlar için bir kaç yabancı sporcuyu Türk vatandaşı yapacağız. Bu konuda ilk müracaatlarımızı yaptık. Bakanlık seviyesinde onaylandığı takdirde bu sporcular Türk vatandaşı olacak. Bunun haricinde milli takımlarımıza 1-2 tane daha devşirme sporcu kazandıracağız. Avrupa bunu senelerdir yapıyor ve başarılı oluyor.”

Ligde erkeklerde Beşiktaş’ın üst seviyede bir bütçe hazırladığını ve doğrudan Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğini ifade eden Eyüboğlu, şunları kaydetti:

“Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde direkt olarak katılması Türk hentbolu için çok önemli. Beşiktaş da çok önemli takviyeler yaptı, elbette mücadele edeceği grup çok zor. Beşiktaş’ın 5-6 katında bütçelere sahip takımlar var. Bayanlarda 4-5 takımımız yakın seviyelerde kadrolar kurdular. Bayanlarda Avrupa kupalarında mücadele edecek ekiplerimizden bir veya ikisinin finale kadar gideceğine inanıyorum.”

Bakmadan Geçme