Moskova’da galip yok!

Chekhovskie Medvedi, Şampiyonlar Ligi açılış maçında önceki sezonda olduğu gibi La Rioja ile karşılaştı.

HENTBOLHABER.NET –  VELUX EHF Şampiyonlar Ligi C Grubunun açılış maçı uzun yıllardır Rusya şampiyonluğunu kaptırmayan Chekhovskie Medvedi ile yıllardır Barcelona’nın ardından ASOBAL’da ikincilikle yetinen Naturhouse La Rioja arasında oynandı.

‘CHEKHOV AYILARI’ HIZLI GELİYOR

LA RIOJA, SON 16 İÇİN İDDİALI

*İlk yarıda varlık gösteremeyen Medvedi, ikinci devre toparlansa da ev sahibi olma avantajını kullanamadığı maçtan 28:28 beraberlikle ayrıldı.*Medvedi oyuncuları Dmitri Santalov ve Kirill Kotov, 6’şar gol ile maçın en skorer isimleri oldu.

*La Rioja ikinci hafta eski şampiyonlardan Montpellier HB’yi ağırlarken Rus şampiyonu, bir sonraki maçını Elverum Handball ile oynayacak.

MAÇIN HİKAYESİ

Chekhovskie Medvedi (RUS) – Naturhouse La Rioja (ESP) 28:28 (14:16)

Geçen sezonun açılış maçını da La Rioja ile oynanan Medvedi, o maçı 27:26 kazanmıştı.

Logrono ekibi deplasmanda puan almaya kararlı olduğunu müsabakanın ilk saniyesinden itibaren gösterdi.

Chekhovskie Medvedi’nin ilk yarıda önde olduğu tek an maçın ilk golünü attığı andı.

Hücumda daha etkili olan İspanyol ekibi savunmasını da sağlam tutunca 23. Dakikada fark 5 sayıya çıktı (8:13). Ancak ev sahibi devre biterken farkı azaltmayı başardı (16:14).

MAÇI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Vladimir Maximov ‘un öğrencileri ikinci devrede sahaya oldukça motive çıktı. Medvedi oyuna ağırlığını koyarken La Rioja önce bir penaltı kaçırdı ardından Pivot Javier Garcia Rubio sakatlandı. Bu şansı iyi kullanan Medvedi önce skoru eşitledi (19:19) ardından farkı açtı (22:19).

Ancak La Rioja vazgeçmedi. Oyunun son bölümünde tansiyon oldukça yükseldiğinden oyuncular pek çok hata yaptı ve takımlar farkı 2 sayıdan fazla açamadı. La Rioja kalecisi Richard Kappelin, Maxim Kuretkov ve Dmitry Kovalev’in penaltılarını kurtarınca misafir ekip beraberliği garantilemiş oldu. Maçın son atağını da İspanyollar yaptı ancak 2 puanı getirecek gol gelmedi.

Sergey Nikolaev / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: ehfcl.com

Bakmadan Geçme