Muratpaşa Avrupa’da yarı finalde

Muratpaşa’nın kadınları Türk hentbol tarihinde bir ilki başararak EHF Kupası’nda yarı finale çıktı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası’ndaki temsilcimiz (EHF Cup) Muratpaşa Belediye Spor Kulübü çeyrek final ikinci maçında Alman Buxtehuder Sportverein (Buxtehuder SV) ekibini 28-18 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Kadınlar EHF Kupası çeyrek finalinin ilk karşılaşmasında deplasmanda güçlü rakibine 31-25 mağlup olan temsilcimiz Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda oynanan ikinci karşılaşmada farklı kazanarak turu geçen taraf oldu. Son üç yıldır Süper Lig şampiyonluğuna ambargo koyan Antalya ekibi Türk hentbol tarihinde de bir ilki başardı. Muratpaşa Belediye SK, Bundesliga’nın köklü ekiplerinden birini farklı mağlup etmenin yanında EHF Kupası’nda yarı finale yükselmeyi başaran ilk Türk takımı oldu.

İlk yarısı 16-6 biten karşılaşmada Muratpaşa lehine verilen iki 7 Metre’nin birini gole çevirirken konuk ekip üç 7 Metre atışından sadece birini sayıya çevirmeyi başardı.

İki ekip ilk yarıdaki birer mola haklarını kullanırken, ikinci yarıda Buxtehuder SV 39:54’de molasını kullanırken Muratpaşa Belediye SK molalarını 53:00 ve 58:51’de kullandı.

800 sporseverin tribünden takip ettiği karşılaşmada Bulgar hakem ikilisi Georgi Doychinov ile Yulian Goretsov düdük çalarken gözlemci olarak Gürcistan’dan Tamaz Tevzadze görev yaptı.

Sol Oyun Kurucu Diğdem Hoşgör 8 gol ile mücadelenin en skorer ismi olurken onu Sağ Kanat Gülsüm Güleçyüz 7 gol ile takip etti. Alman ekibinin en skorer isimleri ise 3’er golle Sol Kanat oyuncuları Emily  Bölk ve Lone Fischer oldu.

GOLLER

Muratpaşa Belediye SK
Diğdem Hoşgör 8 (2 Dakika Cezası)
Gülsüm Güleçyüz 7
Nataliya Kotsina 4
Olga Laiuk 4
Maja Koznjak 2 (Sarı Kart)
Martina Pavic 2 (Sarı Kart)
Nur Ceren Akgün 1 (2 Dakika Cezası)
Fatma Ay
Dushica Gjorgjievska (Sarı Kart)
Sevilay İmamoğlu Öcal
Çigdem Özcan
Esin Sağdıç
Fetane Uzunlar
Tanja Vuckovic

Buxtehuder SV
Emily  Bölk 3
Lone Fischer 3
Ulrika Ågren 2 (Sarı Kart)
Friederike Gubernatis 2 (Sarı Kart), (2 Dakika Cezası)
Maxi Hayn 2
Jessica Oldenburg 2 (2 Dakika Cezası)
Marcella Deen 1
Isabell Klein 1
Jana Podpolinski 1
Lena Zelmel 1
Randy Bülau (Sarı Kart)
Julia Gronemann
Antje Lenz

Bakmadan Geçme