Müsabaka 6 top ile oynanacak

Uluslararası Hentbol Federasyonu oyun kurallarında bir takım değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL HABER – Uluslararası Hentbol Federasyonu bazı kurallarda ve uygulamalarda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Hafta sonu gerçekleşen Velux EHF Final4 organizasyonunda ayrıca kulüpler birliği toplantısı, medya toplantısı ve federasyon başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantılarda bir takım kuralve uygulamalarda değişikliklerinin olacağı ifade edildi.

En ilginç uygulama ise müsabaka oyun topu sayısında olacak. Resmi müsabakada 6 tane topun olması istenecek. Topların dağılımı ise şu şekilde olacak; sahanın dört köşesinde bir, bir tane masa hakemlerinde ve saha da olmak üzere toplam 6 adet şeklinde olacak.

Kural değişikliği ise Pasif oyunda olacak. Pasif oyun işareti kalktıktan sonra en fazla 6 pas uygulanan kural, maksimum 4 pas olacak şekilde değişiyor.

Ayrıca ağır sportmenlik dışı davranış sonrası direk kırmızı kart ile oyun dışı kalan sporcu takımını 4dk eksik bırakacak. Önceden kırmızı kart alan sporcu takımını 2dk eksik bırakırken, bu ceza 4 dakikaya çıkıyor.

Bazı değişiklikler bu şekilde yer alırken, bir kaç daha kuralda değişikliğinin olduğu, konu ile ilgili olarak resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi. Oyundaki top sayısı bakımından uygulamanın da Ülke federasyonlarına bırakılabileceği ifade edildi.

Bakmadan Geçme