Müsabakalar nasıl oynanacak? THF’den resmi açıklama yapılmadı

Türkiye Hentbol Federasyonu müsabakalar için ek tedbirlerin haricinde her hangi bir açıklama yapmazken, ligler önümüzde ki hafta sonu başlıyor.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol ligleri 2020/21 sezonu önümüzde ki hafta sonu oynanacak müsabakalar ile başlayacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Covid-19 ile ilgili olarak nasıl bir yol izleyeceği ile ilgili daha detaylı açıklama yapması bekleniyor.

9 Eylül’de yayınlanan açıklamalarda, Korona salgını ile mücadelenin yapıldığı 2020/21 sezonunda hentbol liglerinde müsabaka günü alınması gereken ek tedbirler yayınlanmıştı.

Takımlar, hakemler, gözlemciler ve salon görevlileri daha detaylı bir açıklama beklerken;

Müsabakalar kaç oyuncu covid-19 testi pozitif çıkarsa ertelenecek? “Gelen dedikodular 4-5 oyuncu olacak gibi”

Kulüpler testleri kaç saat öncesinde ibraz etmek zorunda olacak? Ekonomik boyutunu da düşünecek olursak nasıl olacak?

Hakemler, Gözlemciler ve masa hakemleri nasıl yol izleyecek? Testlerini nasıl yaptıracaklar?

Salonlarda müsabaka saatleri nasıl ayarlanacak?

Canlı yayın için nasıl yol izlenecek?

vb… 

İşte merak edilenler ve cevaplanması gereken sorular. Haftaya ligler başlayacak THF’nin de pazartesi günü konu ile alakalı olarak açıklama yapacağı düşünülüyor.

9 Eylül 2020 yayınlanan ek tedbirler:

1. 2020-2021 Sezonunda oynanacak tüm müsabakalar seyircisiz oynanacaktır.

Her iki takıma ait ayrılan tribünlere müsabaka öncesi kulüp onaylı listede yer alan en fazla 20 kişi ( Kulup Temsilcisi ) oturabilecektir. Tribünde bulunan her iki takımın Protokolde bulunan seyircisi fiziksel mesafeye uygun ve maske takarak oturmak zorundadır.

2. Salonlara giren herkes salon amirliklerinin sorumluluğu doğrultusunda HAYATEVESIĞAR (HES) çerçevesinde Hes Kodu – Karekod ile salona alınması gerekmektedir. Buna salon personeli temizlikçi paspasçı masa ve saat hakemleri de dâhildir.

3. Salonların girişinde ateş ölçer ile herkesin Ateşi ölçülmeli dezenfektan malzeme ve yedek maske salonlarda bulundurulmalıdır.

4. Tüm ev sahibi takımlar kendi sahalarında oynadıkları maçlarda tüm takım personelinin sağlık test sonuçlarını ve tribünde yer alacak 20 kişilik protokol listesini maçın gözlemcisine teslim etmek zorundadır.

5. Hakem gözlemci ve takımlara kişi başına dört (4) metrekare düşecek şekilde soyunma odaları tahsis edilmelidir.

6. Salonlar müsabakadan en az  60 dakika önce boşaltılmış temizliği yapılmış olarak hazır bulundurulmalıdır.

7. Salonlara takımlar en fazla 14 adet topla gelmelidir. Toplar salona girişte dezenfektan ile temizlenmeli aynı şekilde müsabakanın oynanacağı toplar da müsabaka öncesi tekrar dezenfekte edilmelidir.

Bakmadan Geçme