Ne olacak bu Adana hentbolunun hali?

Erkekler Liglerinde Adana hentbolununun belirsizliği devam ediyor.

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET – Geçen sezon Erkekler 1.Ligi’ni 2.olarak bitiren ve Erkekler Süper Ligi’ne yükselen Adana Çukobirlik Spor Kulübünün, Adana Büyükşehir Belediyesi  Spor Kulübü olarak Erkekler Süper Ligi’nde mücadele edeceği çoğu kez hentbol otoriteleri tarafından dile getirildi.

Ancak Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF), başvuru koşullarını yerine getirmeyen Adana Çukobirlik Spor Kulübü, Erkekler Süper Lig’de mücadele etmemenin yanında Erkekler 1.Liginde de yer almadı!

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu 12 Haziran tarihinde Adana’da gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerde “Süper Lige yükselen Çukobirlik Spor Kulübünü tebrik ederek başarılar diledi ve  Adana’da hentbol adına yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu belirtti. Eyüboğlu, Adana hentboluna destek vereceklerini ifade etti” diye de THF’nin resmi sitesinde yer aldı.

Haberi Okumak İçin TIKLAYINIZ

Ancak bu süre Adana Hentbolu için olumsuz işledi. THF Resmi açıklaması ile Erkekler Süper Ligi’nde ve 1.Ligi’nde de yer almayan Adana Çukobirlik Spor Kulübünün, 2.Lig’de yer alıp almayacağı konusu ise belirsizliğini koruyor. Bu süreçte THF, başvuru koşullarını yerine getiren Spor Kulüplerini açıklarken, Adana Çukobirlik Spor Kulübünden hiçbir resmi açıklama yapılmadı.

Yıllardır hentbol liglerinde yer alan Adana ekiplerinin Erkekler Liglerinde yer alıp almayacağı hentbol severler tarafından merak ediliyor.




Bakmadan Geçme