Okan Halay'dan Dünya Şampiyonası yarı final yorumu

A Milli Erkek Takımımızda görev yapan teknik adam Okan Halay, Dünya Şampiyonası yarı final maçlarını yorumladı.

HENTBOLHABER.NET / OKAN HALAY – Danimarka ve Almanya’nın birlikte düzenlediği şampiyonanın finalinde Danimarka ile Norveç karşılaşacak.

A Milli Takımımızın teknik ekibinde yer alan tecrübeli teknik adam Okan Halay, Almanya-Norveç ile Danimarka-Fransa yarı final maçlarını Hentbolhaber.Net’e yorumladı.

Yarı finalin ilk maçında Danimarka, Fransa ile karşılaştı. Danimarka, Fransa’yı 38-30 mağlup etti.

Haber

Halay yarı finalin ilk maçı ile alakalı olarak şunları söyledi:

“Uzun zamandır bu kadar kötü ve çaresiz Fransa takımı seyretmemiştik. Yanlış hatırlamıyorsam Fransa’nın 2016 daki Belçika maçından sonra en fazla gol yediği maç oldu. Yarı final maçındaki  tabiri caizse Danimarka, Fransa’yı eze eze finale çıktı. Danimarka ilk yarıda eksik kalan Fransa takımına empty goal’den (kalecinin oyundan çıkıp, hücum oyuncusunun oyuna girmesi) çok rahat gol bulunca psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi. Fransa  hücumda Mahe ile ayakta kalmaya çalıştı fakat yeterli olmadı. İkincinin yarının başında vites yükselten Danimarka’nın Hansen, Olsen ve Lauge’den oluşan oyun kurucuları tüm maç boyunca inanılmaz yüzdeli oynayınca Fransa’nın savunma direnci kırıldı ve hızlı hücum yakalama şansını bulamadı. Ayrıca Danimarka’nın hücumda %75 yüzdesi ve kalecisi Green de çok iyi performans gösterince fark kaçınılmaz oldu” dedi.

Yarı Finalinde diğer adı Almanya-Norveç karşılaşması idi. Panzerler kendi evinde seyircisi önünde Norveç’e 25-31 mağlup oldu.

Haber

Okan Halay, Almanya-Norveç maçı ile alakalı olarak şunları söyledi:

”Almanyanın öncelikle Fransa, İspanya ve Hırvatistan’ın grubundan 1.çıkması çoğu kişinin beklemediği bir sonuçtu. Grupta kendilerini ön plana çıkartan en önemli gösterge Pekkeler ve Wiencek önderliğindeki savunma anlayışı idi. Norveç maçında ilk yarıda alınan 2 dk cezaları özellikle savunmanın dengesini çok bozdu ve Almanya maçta bir türlü ritim yakalayamadı. Norveç ise Sagossen liderliğinde hücumda, Petter Overby ile savunmada Almanya’ya karşı üstünlük sağladılar. Özellikle Sagossen’in, Magnus Rod ile pivotta Myhrol’ü mükemmel bir şekilde pozisyon sağlamasına katkısı hücum üstünlüğünün hep Norveçte kalmasını sağladı. Almanya diğer maçlarda olduğu gibi Pekkeler Gensheimer ve Groetzki ile istediği hızlı hücumları bulamayınca, maça ortak olma şansını bulamadı. İkinci yarının ortalarında Böhm ile skor üreterek farkı iki sayıya kadar indirse de yeterli olmadı. 15000 kişinin önünde ev sahibine karşı çok daha istekli, arzulu ve mücadeleci bir oyun sergileyen Norveç takımı adını finale yazdırdı” dedi.

Haber

Danimarka’nın Herning kentindeki final mücadelesi TSİ 19.30’da başlayacak.

Final mücadelesi ile alakalı olarak Okan Halay’ın yorumları ise şöyle oldu:

“Final maçında bizi neler bekliyor dersek hentbol severler hentbole doyacak. Birbirini çok iyi tanıyan, birbirlerinin oyun düzenlerini çok iyi bilen iki iskandinav ülkesinin maçını seyredeceğiz. Grup maçlarında Danimarka her ne kadar Norveç’e üstünlük kurmuş olsa da final maçının havasının başka olacağını hepimiz biliyoruz.  Hücumda bireysel özellkleri Norveç’e göre daha iyi olan ve ev sahibi seyirci avantajını kullanacak olan Danimarka mı?  Yoksa daha kompakt oynama becerisi gösteren, takım ruhunu daha iyi yansıtan ve en hızlı oynayan takım Norveç mi? Açıkçası hep beraber çeşitli kanallardan final maçını izlemeye çalışacağız. Bence bu maç kaçırılmaması gereken bir müsabaka. Şimdi hentbol vakti!”

 

Bakmadan Geçme