Olimpiyat yolcusu kalmasın!

Kadınlar Hentbol da İspanya, Macaristan ve Karadağ ‘da oynanan eleme maçlarının ardından Tokyo Olimpiyatları bileti alan 6 ülke daha belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR/ HENTBOLHABER.NET – Kadınlar Hentbol de İspanya, Macaristan ve Karadağ ‘da oynanan eleme maçlarının ardından Tokyo Olimpiyatları bileti alan 6 ülke daha belli  oldu.

Buna göre eleme gruplarına ev sahipliği yapan İspanya, Macaristan ve Karadağ’ın yanı sıra İsveç ,Rusya  ve Norveç de Olimpiyat vizesini aldı.

Hatırlanacağı daha önce Olimpiyatların ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Fransa, Hollanda, Angola, Güney Kore ve Brezilya’da Tokyo’da olma hakkını elde etmişti.

 ROMANYA AVERAJLA ELENDİ

Eleme maçlarındaki en büyük çekişme şüphesiz Karadağ ‘da yaşandı. Ev sahibi ülkenin yanı sıra Romanya ve Norveç bu grupta yer alırken sonucu gol averajı belirledi. Grupta her ülke birbirini yenerek 1’er galibiyet alırken Karadağ (+2 averaj) ve Norveç ( 0 averaj) ile Olimpiyatlara katılma hakkını elde etti. Romanya Karadağ’ı 28-25 mağlup etse de -2 averaj da  kaldığı için Olimpiyat hayalini 2024’e bıraktı. Karadağ maçında 7 metre atışlarında 4/8 isabet ile oynayan Romanya karşılaşma sonunda büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Bakmadan Geçme