Ozan Can Sülüm: Geçen seneden daha zor bir grup!

Eurosport TR – Tivibuspor Spikeri, Socrates Dergisi Editörü ve dünya hentbolunu yakından takip eden Ozan Can Sülüm, hentbol severler için Beşiktaş Mogaz HT’nin Şampiyonlar Ligi grubunu kaleme aldı.

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Mogaz HT kura sonucu VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubunda yer alırken, HC Metalurg (Makedonya), HC Motor Zaporozhye (Ukrayna), Montpellier HB (Fransa), Chekhovskie Medvedi (Rusya) ve Eleme Grubu 1.si ile aynı grupta yer aldı.

Haber

Ozan Can Sülüm, D Grubu ile ilgili olarak düşüncelerini Hentbolhaber.Net’e aktardı.

Sülüm, “Beşiktaş Mogaz’ın 2017/18 Şampiyonlar Ligi grup kurasında ilk bakışta Montpellier HB dikkat çekiyor. Grubun kesin favorisi olan Fransız ekibi, sağ oyun kurucusu Dolenec ve pivotu Zvizej’i kaybetmiş olsa da, geçen sene özellikle iç sahada gösterdiği performans ve geçen sezona ünvan korumak için gelen Kielce’yi eleyerek çok fazla dikkat çekti. Grubu ilk sırada bitirmemeleri büyük sürpriz olur benim için.

Ardından HC Metalurg. Türkiye için hep söylenen şey, çok zor deplasman olduğudur. Makedon hentbol takımlarıysa son yıllarda bu söylemi ele geçirdi. İç sahada maç kaybetmiyorlar, inanılmaz sert ve baskılı oynuyorlar. Deplasmanda mağlubiyet çok şaşırtıcı olmaz, önemli olan kaç farklı biteceğidir bana göre. Zira Beşiktaş ve Metalurg’un kafa kafaya gelme ihtimali oldukça yüksek. Öte yandan Chekhovskie Medvedi çok fazla güç kaybetmiş ve çaptan düşmüş olsa da çok tecrübeli bir şampiyonlar ligi takımı. Zaporozhye‘yse yine Rus ekibiyle aynı seviyede kadro yapısına sahip bir takım. Ben onları Beşiktaş’tan üstün görmüyorum. Elemeden gelecek muhtemel bir Tatran Presov’da profil olarak tecrübeli ama yapı olarak Beşiktaş’tan farksız bir ekip.

Özet olarak şu görünüyor, geçen seneden daha zor bir grup, ancak geçen sene olduğu gibi liderin belli, ikincinin de en büyük adayları içerisinde Beşiktaş’ın da olduğu bir grup. İkinci sırayı tek bir gol farkı bile belirleyebilir” dedi.




Bakmadan Geçme