Ozan Can Sülüm, Süper Kupa Finali’nin öncesini yazdı

Eurosport – Dsmart Yorumcusu ve Socrates Dergisi Editörü Ozan Can Sülüm, Süper Kupa Finali Kastamonu Belediyesi GSK ile Muratpaşa Belediyesi SK maçı öncesini yazdı.

OZAN CAN SÜLÜM –Sezonun açılışı anlamına gelse de, Ekim’in başında oynanması ve hem Kastamonu Belediye’nin, hem de Muratpaşa Belediyesi’nin oynadığı Avrupa maçlarını da göz önünde bulunduracak olursa, açılışın geç yapıldığını söylemek yanlış olmaz.

Süper Kupa’lar her sporda sezonun ilk maçı demek aslında. İki tarafın da ilk resmi maçı, ilk büyük testi ve hazırlık döneminde neleri iyi yapıp, nerelerde eksik kalındığını görmek için önemli bir veri anlamına geliyor. Fakat maalesef takımların çekilmesiyle birlikte ligdeki ekip sayısında azalma olması ve ligin boyunun kısalmasıyla birlikte, kadınlar hentbolumuzun Süper Kupası’nın iki büyük takımın Avrupa maçları sonrasında oynanıyor. Bu da biraz soru işareti yaratıyor. Zira eğer geçen sezonun iki şampiyon takımı Avrupa maçları öncesinde oynayıp birbirilerine karşı kendilerini test etme fırsatı bulsalar, eksikleri kapatarak Avrupa maçlarına gidebilir, böylece belki sonucu da değiştirebilirlerdi. Ama keşkeleri bir kenara bırakalım.

Haber

Her ne kadar yaz başında çok karamsar bir Türk hentbolu tablosu karşımıza çıksa da, özellikle Kastamonu Belediyesi’nin transferleri ve Şampiyonlar Ligi Elemesi’nde gösterdiği oyun sebebiyle umutlanmak, Muratpaşa Belediyesi’nin hafta içinde attığı sponsorluk imzası ve genç takımı ile geleceğe güvenle bakmak, ligde kalan diğer ekiplerin de başta Yalıkavak ve İzmir olmak üzere istikrarlarını korumasıyla, özellikle son yıllarda büyük çekişmeye sahne olan Kadınlar Süper Ligi bu sezon da aynı şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Maça gelirsek; Kastamonu Belediyesi’nin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma hedefiyle oluşturduğu takım, bugünkü rakibi Muratpaşa Belediyespor’un antrenörü Birol Uysal’ın da söylediği gibi yıldızlar karması gibi duruyor an itibariyle. Maçın ağır favorisi konumundalar. Aslında bunun da bir baskı ögesi olduğunu unutmamak gerek. Her maça favori çıkan yeni kurulmuş bir takımın baskıyı zaman zaman kaldıramaması mümkün. Fakat Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynadıkları iki maçta da gördük ki, hem set hücumlarında, hem de geçişlerde gerçekten çok iyi bir takım ve momentumu yakaladıklarında gerçekten rakiplerine öldürücü darbeleri indirebiliyorlar. Muratpaşa Belediyesi ise maalesef hem fiziksel hem de mental olarak yıkıcı bir EHF Kupası elemesi geçirdi. Antrenör Uysal’ın da dediği gibi sakat ve eksikler sebebiyle fazlaca tam takım antrenman yapamamış olmaları handikap, ancak bunun yanında oldukça genç, dinamik ve atlet bir takım görüntüsü veren Muratpaşa Belediyesi rakiplerinde yılgınlığa da sebebiyet verebilir.

Kastamonu Belediyesi’nde ise Betül ve Fatmagül’ün sakatlıklarının rotasyonla onarılabilecek olması büyük bir bonus. Antrenör Okan Halay’ın da söylediği gibi, tek maçlarda gününüzde olmanız gerekir ve işleri kontrol altında tutmanız gerekir. Ki bunun çok benzerini Şampiyonlar Ligi elemesinde oynadığı iki maçın yalnızca bir devresinde kötü oynayarak, finalde Most’a karşı ilk yarıyı çok kötü oynaması sebebiyle elenen Kastamonu Belediyesi’nin çok iyi bildiğini söylemek gerek. Oradan ders almış olmaları gerekiyor. Farkın biraz açılması bile panik havasının oluşması için yeterli. Favori olsanız bile.

Haber

Ekonomik olarak yaz başında darbe yiyen Türk hentbolunda gerçekten önemli bir hafta geride kalıyor bu maçla birlikte. Bir nevi sponsorlar Atlas Jet ve Corendon Air birbirine karşı olacak. Özellikle takımların kapandığı ve çekildiği şu noktada bu iki değerli sponsorluk anlaşmasının hentbola yaptığı katkıyı anlatmak çok da mümkün değil. Ancak insan düşünmeden edemiyor acaba bu sponsorluk anlaşmaları ve Süper Kupa testi her iki takım için biraz daha, sezonun tam başında gelişseydi, Avrupa sonuçları farklı olur muydu? Hem oyuncu transferi, hem eksik kapatma, hem de takım yönetimi için daha iyi bir takvim belirlenebilir miydi acaba?

Bakmadan Geçme