Ozan Can Sülüm’e göre Beşiktaş Mogaz’ın kurası

Eurosport TR – Tivibuspor Spikeri, Dünya Hentbolunu yakından takip eden Ozan Can Sülüm, Beşiktaş Mogaz’ın Velux EHF Şampiyonlar Ligi kurasını değerlendirdi.

EHF’nin işin biraz daha reklam ve pazarlama bölümünü düşünerek değiştirdiği yeni formatıyla ilk kez oynanacak 2015-16 sezonunda VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin en zor grubuna düştü Beşiktaş Mogaz. 

Üç şampiyonluk adayının bulunduğu gruba baktığımızda tek tek her maçın çok zor olacağını görüyoruz. Kaldı ki, herhangi bir yorum yapmak için Beşiktaş Mogaz’ın transfer hamlelerini de beklemek gerekecek. Yunus ve Erwin gibi iskeletin merkezinden iki oyuncunun gidişiyle zayıfladı Beşiktaş Mogaz. Önce o bölgelerin dolması, sonra bu sezona eklentilerin yapılması gerek. Geçen sezon EHFCL seviyesinde en çok sorun yaşanan yer olan hücuma Müfit Hoca da eminim çözüm istiyordur. Bunun yanında, EHF’nin bu formatı belirlerken göz önüne aldığı salon, taraftar ortalaması, sosyal medya gücü, ülkedeki yayıncı kuruluşun durumu gibi etkenlerde Beşiktaş Mogaz’ı PSG veya Barcelona Lassa klasmanında gördüğünü bilmek çok çok güzel. Bu Beşiktaş’ın artık düzenli olarak Şampiyonlar Ligi oynayan ve zirvede yer alan bir takım haline gelmesi demek. Geçen sene çok söylediğimiz o “önce 1-2 sene boyunca grup aşaması, sonraysa ikinci tur ve çeyrek final” hedefinin ilk kısmı tamam. 

Maçların Sinan Erdem gibi bir salonda oynanması ise KIF Kolding maçında olduğu gibi seyircinin maça üst düzey etkisi demek.THW Kiel, MKB-MVM Veszprem ve PSG üçlüsünü ve geçen seneki felaket sezon sonrası dört (şimdilik) kritik transfer yapan SG Flensburg-Handewitt’i bir kenara ayıralım, Celje-Prvo-Wisla üçlüsünü Beşiktaş’la aynı kefeye koyabilmemiz lazım yavaş yavaş. Bunun için transfer şart ama seyirci gücü de şart. Ayrıca Göztepe’nin gelişiyle kalitesi artan ligin de Beşiktaş’ı diri tutacağını düşünüyorum.

Bu sezonu da hedef belirlemeden, keyfini çıkarıp, elinden geleni yaparak geçirmek gerek. Esas iş gelecek sezon başlıyor.

Bakmadan Geçme