Play-Off kalktı, peki ne olacak?

Türkiye Hentbol Federasyonu, yapmış olduğu yönetim kurulu toplantısı neticesinde Play-Off sistemi ile ilgili olarak önemli bir karara imza attı.

HENTBOLHABER.NET – THF, “2016-2017 sezonunda; Liglerde uygulanan Play-off ve play-out sistemi kaldırılarak, müsabakaların 2 devreli lig usulüne göre oynanmasına karar verildi” diye açıklama yaptı.

Yani oynanacak olan 2 devreli müsabakalar sonucunda 1. olacak takım şampiyon olacak.

İDDAA GELİRİ DÜŞECEK!

Hentbol Liglerinde yer alan Play-Off ve Play-Out sisteminde, kulüpler iddaa’dan ekstra ödenek alıyorlardı. Çünkü Play-Off demek Süper Lig ekipleri için minimum 8 maç gelir demekti. Ancak artık liglerde yer alan kulüpler Play-Off ve Play-Out sisteminin kalkması ile gelir edemeyecekler. Bu durumdan kulüplerin nasıl etkileneceği ilerleyen günlerde belli olacak.

1 AYDA 11 MAÇ OYNANMAYACAK!

Hentbol liglerinde yer alan ve Play-Off – Play-Out oynayan ekipler 1 ay da üst üste en az 10 maça yakın maça çıkıyorlar buda kulüp antrenörleri tarafından eleştiriliyordu. Play-Off ve Play-Out sisteminin kalkması ile takımların üzerinde ki bu yük azalacak. Bu durumda ligler Eylül gibi başlayacak ve ne zaman bitecek ilerleyen günlerde açıklanacak.


//

Bakmadan Geçme