Play-Off yarı finalleri başlıyor

Erkekler Süper Lig’de Play-Off yarı finalleri bugün başlıyor. Ali Erbil Altanlar, Erkekler Süper Ligi Play-Off yarı finallerini sizler için kaleme aldı.

3 karşılaşma kazanan takımın final bileti alacağı serisinin ilk maçlarının programı öyle;

14 MAYIS 2016 CUMARTESİ

15:00 Amasya Taşova-Beşiktaş MOGAZ

16:00 Trabzonspor-Ankara B.Ş.B

AMASYA TAŞOVA-BEŞİKTAŞ MOGAZ

Normal sezonu 4.sırada tamamladıktan sonra 5.basamakta yer alan Amasya’nın diğer temsilcisi Merzifon Belediyesi ile eşleşen Taşova 2-1 ile yarı finale kaldı. Normal sezonun en çok beraberlik alan iki takımının Merzifon’da oynanan ilk maçını 24-21 Merzifon Belediyesi kazanarak 1-0 öne geçti. Takımların Taşova’da oynadığı maçlarından sırasıyla 31-29 ve 31-22’lik galibiyetlerle ayrılan Amasya Taşova yarı final biletini aldı.

Normal sezonu ilk sırada kapadıktan sonra Türkiye Kupasını da müzesine götüren Beşiktaş MOGAZ ise play off ilk turunda Zağnos Hentbol il eşleşmişti. Rakibini Trabzon’da 39-25 İstanbul’da da 35-29 mağlup ederek 2-0 ile yarı final biletini alan taraf Siyah Beyazlılar olmuştu.

Hatırlanacağı gibi her iki takım geçen sezon da play off yarı final etabında eşleşirken seriyi 3-0 kazanan Beşiktaş MOGAZ finale çıkmış daha sonra da şampiyon olmuştu.

Takımların normal sezonda oynadığı maçlarda 2-0 Beşiktaş MOGAZ’IN üstünlüğü bulunuyor. İstanbul’da sezonun ilk yarısında ki maçı 34-28 kazanan Siyah Beyazlılar rakibini Taşova’da da 34-32 mağlup etti.

Serinin 2.ve 3 maçları 17, 19 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da oynanacak.

TRABZONSPOR-ANKARA B.Ş.B

Normal sezonu 7.sırada tamamlamasının ardından sezonun özelikle iç saha maçlarında en başarılı takımlarından biri olan Göztepe ile eşleşen Trabzonspor seriyi 2-1 kazanarak yarı finalist oldu. Sezonun ilk etabını 2.sırada tamamlayan rakibini Trabzon’da oynanan ilk maçta 24-22 mağlup eden Bordo Mavililer 1-0 öne geçti. İzmir’de ki serinin 2.karşılaşması ise büyük çekişmeye sahne oldu. Uzatmalar sonucunda gülen taraf 29-28 ile  Göztepe olurken, yarı finalistin belirlenmesi son karşılaşmaya kaldı. Ligin en iyi defans yapan takımlarından biri olan Trabzonspor ile sezonun iç sahada en golcü takımlarından olan Göztepe’nin arasındaki 3.maçta son derece çekişmeli geçti. Mücadele sonucunda rakibini 27-26 mağlup eden Trabzonspor yarı final biletini aldı.

Ankara B.Ş.B ise sezonun ilk bölümünü 3.sırada tamamlamasının ardından normal sezonu 6.basamakta bitiren Nilüfer Belediyesi ile eşleşti. Bursa’da oynanan serinin ilk maçın 28-21 kazanan Başkent temsilcisi seride 1-0 öne geçti. Ankara’da oynanan karşılaşmayı da 2 sayı farkla da olsa 30-28 galibiyet ile tamamlayan Ankara B.Ş.B durumu 2-0 yaparak yarı finale adını yazdıran taraf oldu.

Ankara B.Ş.B ve Trabzonspor geçen sezon play off ilk turunda eşleşmişlerdi. Çekişmeli geçen serinin ardından  rakibini 3-2 ile geçen Başkent temsilcisi yarı finale kalmıştı.

Normal sezon da takımların oynadığı maçlarda ise Ankara B.Ş.B’nin 2-0 üstünlüğü bulunuyor. Başkent temsilcisi rakibini Trabzon’da 24-22, Ankara’da ise 34-27 mağlup etmişti.

Serini 2. Ve 3.maçları 17,19 Mayıs tarihlerinde Ankara’da oynanacak.


//

Bakmadan Geçme