Polonya: Asla asla deme!

Oyuncularının dünya dışı bir güç gibi gördüğü Talant Dujshebaev, Rio 2016’ya kötü başlayan Polonya’yı yarı finale taşıdı.

HENTBOLHABER.NET – Sıcak Brezilya’daki en ateşli Avrupa derbisinden galip çıkan Talant Dujshebaev yönetimindeki Polonya oldu.

Rio 2016 çeyrek finalinde yıldız kümesi Hırvatları 30:27 mağlup eden Polonya, yarı finalde Danimarka’nın rakibi oldu. 

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

İki ekip en son Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında (EHF EURO 2016) karşılaşmış ve Krakow’daki ana tablo maçlarında (main round) Hırvatistan Polonya’ya oldukça ağır bir yenilgi tattırmıştı (23:37). 

Haber

Polonya’da Karol Bielecki 12 gol kaydederken kalede 88 doğumlu Szeged kalecisi Piotr Wyszomirski 15 kurtarışla yüzde 49 performansa ulaştı. Maçın ilk 20 dakikasında önde olan Hırvatistan bu dakikadan sonra sarı bir duvar gibi örülmüş rakip savunmayı aşmakta güçlük çekmeye başladı. Mayıs ayında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Bielecki’nin ataklarını durduramayan ve her iki atağın birinden boş dönen Hırvatlar yine de yılmadı ve son 8 dakikaya 25:25 girildi. 

RIO 2016’DA ALTIN KİMİN OLACAK?

2016 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi finalinde 9 sayı farkı kapatıp maçı uzatmalara götüren ve penaltılarla kupayı kazanan Polonya ekibi Vive Tauron Kielce’nin Teknik Direktörü Talant Dujshebaev, Polonya Milli Takımı Teknik Direktörü olarak da ipin ucunu bırakmadı ve Polonya, mağlubiyetlerle başladığı Olimpiyat Oyunlarında yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi. İlk turlarda alınan sonuçlarla pek çok kişi Polonya’nın eve dönüş biletinin kesildiğini düşünüyordu.

ŞAMPİYONLARIN ŞAMPİYONU KIELCE

Haber

HIRVATİSTAN – POLONYA 27:30 (14:18)

Hırvatistan: Ivan Stevanović, Ivan Pesić; Domagoj Duvnjak 5, Luka Stepancić 7, Marko Kopljar 1, Jakov Gojun, Zlatko Horvat, Igor Karacić, Manuel Strlek 4, Ivan Cupić 7, Marko Mamić 1, Ivan Ślisković 1, Ilija Brozović 1, Kresimir Kozina.

Polonya: Slawomir Szmal, Piotr Wyszomirski; Krzysztof Lijewski 7, Mateusz Jachlewski 1, Przemysław Krajewski, Michal Jurecki, Karol Bielecki 12, Adam Wiśniewski 1, Bartosz Jurecki 1, Mariusz Jurkiewicz 2, Kamil Syprzak 2, Daszek 4, Mateusz Kus, Michal Szyba.

RIO’NUN BAŞ DÖNDÜREN YILDIZLARI

Haber

Fotoğraflar: AFP

Bakmadan Geçme