Polonya – Türkiye : 35-24

A Milli Erkek Hentbol Takımımız 2022 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubunda ki 3 maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Polonya ile deplasmanda karşılaşan Millerimiz karşılaşmayı 35-24 kaybetti.

Çarşamba günü Eskişehir’de oynanan maçı da 29 -24 kazanan Polonya, kendi sahasında ki mücadeleye hızlı başlayan takım oldu. İlk 3 hücumundan boş dönmeyen ev sahibi maçın ilk dakikalarından itibaren oyuna ağırlığını koydu. İlk golümüzü ancak 4.dakika da bulduk. Özellikle kalecisiz yaptığımız hücumlarda basit top kayıpları yaptık. Bu top kayıpları neticesinde engelleyemediğimiz hızlı hÜcUmlar neticesinde gollere engel olamadık. Görkem Biçer , Alp Eren  Pektaş ve Doruk Pehlivan ile skor üretsek de savunmada aynı direnci gösteremeyince maça ortak olamadık.

 İlk yarıda Alp Eren Pektaş’ın Kırmızı Kart ille oyun dışı kalması da oyun düzenini olumsuz yönde etkileyen faktörlerden biri oldu. Devrenin sonuna doğru Taner Günay’ın kurtarışlarıyla umutlansak da ilk 30 dakika 16-12 ev sahibi takımın lehine sonuçlandı. İlk yarıda Arkadiusz Moryto ve Szymon Sicko Polonya’nın gol yükünü taşırken, Mili Takımımızın aldığı 2 dakika cezaları direncimizi düşürdü. Ev sahibi takım için 2 tane 2 dakika cezası çalınırken Millerimiz 5 defa eksik oynamak zorunda kaldı.

Maçın 2.yarısında da görünüm değişmedi. Zaman zaman kısa vadeli periyotlarda gösterdiğimiz performanslarla maça ortak olmaya çalışsak da farkı bir türlü 4 sayının altına çekemedik. Maçın bu bölümünde Uğur Erceylan ile goller bulsak da bu rakibi yakalamak için yeterli olmadı. Hızlı hücumlar neticesinde kalemizde goller görürken rakibin sert savunmasını aştığımız anlarda karşımıza kurtarışlarıyla Polonya kalecisi Adam Morawski çıktı.

Üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüren Polonya sahadan 35-24 galibiyetle ayrıldı. Milli Takımımızda Doruk Pehlivan 5, Uğur Erceylan ve Görken Biçer 4’er golle müsabakayı tamamladı. Polonya’da ise 7 gol kaydeden Arkadiusz Moryto maçın en skorer ismi oldu.

 Bu sonuçla Polonya grupta 2.galibiyetini alarak ilk sıraya yükseldi.

Bakmadan Geçme