PSG Handball finalde

VELUX EHF Final4 Telekom Veszprem ile Paris Saint German arasında oynanan müsabaka ile başladı.

HENTBOLHABER.NET – Lanxess Arena’daki 20bin kişi müsabakayı takip ederken, müsabanın ilk golü PSG Handball’dan geldi. Macar ekibi Telekom Veszprem hemen cevap verirken,ilk 5 dakika 3:2 Veszprem lehine geçildi.

Bu dakikadan sonra iki topu direkten dönen Veszprem hızlı hucümları kalesinde buldu ve skor 3:5 PSG lehine oldu. Başabaş müsabaka devam ederken Slave Nikolov ve Gjorgi Nachevski hakem ikilisinin bazı kararları Veszprem taraftarlarından tepki geçti. 15.dakika 6:7, 25.dakika 8:9 PSG lehine geçildi. 26.dakika içinde beraberliği (26:26) yakalayan Veszprem, ilk devrenin sonuna kadar öne geçmeyi başaramadı. Müsabakanın ilk devresi 11:11 berabere sonuçlandı.

Müsabakanın ilk devresinin istatistiklerine bakıldığında Veszprem’in sol kanadını fazla kullanamadığı ortaya çıktı. 5 şutu direkten dönen Veszprem, aradaki skor farkını açma şansı yakalamadı. İlk devrede PSG Handball kalecisi Thierry Omeyer %44 kurtarış oranı ile ön plana çıkan oyuncu oldu.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Telekom Veszprem oldu. Nagy ile hücumda etkili olmaya çalışan Veszprem PSG tecrübeli ve etkili silahlarını durduramadı. Hücumdan boş dönmeye başlayan Veszprem’in hatalarını iyi değerlendiren Paris Saint German, 39.dakika da farkı ikiye çıkardı ve skor 15:17 oldu. Bunun üzerine Veszprem antrenörü Sabate Caviedes Xavier mola almak zorunda kaldı.

42.dakikada farkı 3 sayıya çıkaran PSG Handball karşısında VEszprem çaresiz oynamaya başladı. Ancak 44.dakikada oyuna giren Veszprem kalecisi Mirko Alilovic 7metre atışını kurtardı ve takımını ateşledi. Aradaki farkı kapatan Veszprem 51.dakikayı 23:23 beraberlikle geçti.

Müsabakanın son 5 dakikasına 24:26 PSG Handball üstünlüğü ile girildi. Veszprem istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Son 4 dakika içerisinde Veszprem kalecisi Mikler Roland, Mikkel Hansen’in 7metresini kurtardı ve Veszprem tekrar hayat buldu. Ancak hücumda yine etkili olamadı ve son 2 dakikaya 25:27 önde giren taraf PSG Handball oldu. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü koruyan PSG Handball tecrübeli kalecisi Thierry Omeyer’in muhteşem performansı ile 26:27 maçı kazandı ve adını VELUX EHF Final4’da finale yazdırdı.

Foto: Angela Grewe

Bakmadan Geçme