Rocasa Gran Canaria’yı tanıyalım…

Kadınlar EHF Avrupa Kupası Çeyrek Final’de Yalıkavak Spor Kulübü’nün rakibi Rocasa Gran Canaria oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Temsilcimiz Yalıkavak ile EHF Avrupa Kupası çeyrek finalinde eşleşen Rocasa Gran Canaria, İspanya’nın kadın hentbolunda önde gelen kulüplerinden biri olma özelliğini taşıyor. 1978 de kurulan Rocasa Gran Canaria, Delo Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermese de diğer kupalarının adeta gediklisi.Kadınlar EHF Avrupa Kupası Çeyrek Final’de Yalıkavak Spor Kulübü’nün rakibi Rocasa Gran Canaria oldu. 

2015-16 sezonunda Challenge Kupası finalinde temsilcimiz Kastamonu BLD GSK yı 2 maçta da 29-25 ve 33-24 lük skorla mağlup ederek şampiyon oldu. Aynı kupada  2017-18 sezonunda final oynayan İspanyol takımı 2018-19’da aynı  kupayı 2.defa  müzesine götürdü.

Rocasa Gran Gran Canaria’nın ayrıca 2017 ve 2019 ‘da kazandığı 2 İspanya Süper Kupası bulunuyor.

İspanyol temsilcisi aynı zamanda kulüp başkanı Antonio Moreno’nun adını taşıyan 800 seyirci kapasiteli salonda maçlarını oynuyor.

İspanya Milli Takımı’nın da kalesini koruyan 41 yaşındaki büyük tecrübe Silvia Navarro Gimenez, Lara Grossso Gonzalez, Melania Falcon, Mendez, Mizuki  Hosoe, Hariadian Rodriguez Gran Canaria’nın kadrosundaki önemli isimler. İspanyol temsilcisini Carlos Herrera çalıştırıyor.

TÜRK TAKIMLARI İLE 6 MAÇ

Rocasa Gran Canaria bugüne kadar Türk takımlarıyla Challenge kupasında 3 defa (Kastamonu ,Zağnos ve Yenimahalle Bld) eşleşti.Bu eşleşmelerde oynanan 6 maçı da İspanyol takımı kazandı.

Bakmadan Geçme