Sadece inanmak gerekiyor

EHF Euro2020 Eleme Grubu müsabakalarında Makedonya ve İzlanda ile karşılaşacak A Milli Takımımız ikinci etap çalışmalarına başladı.

HENTBOLHABER.NET – 2020 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası elemelerinde Kuzey Makedonya ve İzlanda ile çok önemli iki maça çıkacak olan A Milli erkek takımımız Eskişehir’de ikinci etap kamp çalışmalarına başladı.

2020 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası 3. eleme grubunda 5’er puanlı İzlanda ve Kuzey Makedonya’nın ardından 4 puanla 3. sırada yer alan millilerimiz, şampiyonaya katılmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Haber

Baş Antrenör İlker Şentürk, ilk etap kamp çalışmalarını İstanbul’da tamamladıklarını ikinci etap için ise Eskişehir’de çalışmalarına devam ettikleri ifade etti.

Şentürk, ”İlk etap çalışmalarımızda Lig bitiminden dolayı güç ve kuvvet antrenmanları ile fitness, havuz ve top çalışmalarıyla normal sezonunun ardından sporcularımızı dengede tutmaya çalıştık. Ayrıca Performans geliştirme uzmanı Nuray Güney de sporcularımızı bu 2 önemli müsabakaya mental olarak hazırlamaya çalıştı. Şu an Eskişehir’deki 2. etap çalışmalarımızda ise teknik taktik çalışma gerçekleştiriyoruz. Euro 2020’ye katılma şansımızı değerlendirmek istiyoruz. Kuzey Makedonya ve İzlanda maçlarından bizim için en iyi skoru alarak, Türk hentbolunda bir ilki, bir hayali gerçekleştirmek istiyoruz. Hedefimiz şampiyonaya katılmak. Sporcularıma ve antrenör arkadaşlarıma güveniyorum” dedi.

Şentürk devam eden açıklamalarında “Eskişehir’de dezavantajımız hazırlık maçı yapamamak oluyor. 1-2 hazırlık maçı yapsak bizim için iyi olacaktı. Ancak bir şekilde bu dezavantajımızı da avantaja çevirmeye çalışıyoruz. Son olarak eklemek istediğim bir konu daha var. Çok önemli kritik müsabakalara çıkacağız. Gerçekten ekibe inancımız tam. Bu çocuklara destek olmak gerekiyor. İnanmak gerekiyor. Ancak son zamanlarda sağda solda kulüpler ile doğruluğu bilinmeyen paylaşımlar doğal olarak oyuncuları da etkiliyor. Bütün konsantrasyonun bozulmasına sebep oluyor. Tek ricam destek olalım. İnanalım. Bu çocuklar bu işi başaracaklar” dedi.

Bakmadan Geçme