Şampiyon PSG

PSG, lig tarihindeki en başarılı sezonunu yaşıyor…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Bu sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi çeyrek finalde MKB-MVM Veszprem’e elenen Paris Saint-Germain Handball (PSG Handball) Fransa 1. Ligi’ni (Ligue Nationale de Handball – LNH) şampiyon olarak bitirdi.

Dünyanın en zengin hentbol takımı olan PSG Handball, deplasmanda oynadığı Tremblay maçındaki 36:20 galibiyetinin ardından şampiyonluğunu kutladı.

LNH puan tabelasında PSG’yi Montpellier Agglomeration HB takip etti. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Dunkerque’u son maçta 23:21 mağlup eden Saint Raphael üçüncü, Chambery Savoie dördüncü ve Dunkerque HB Grand Littoral beşinci oldu.

PSG’NİN ŞAMPİYONLUK MAÇI VE KUPA SEVİNCİ

3 KUPA…
Luc Abalo, Robert Gunnarsson, Xavier Barachet, William Accambrey, Daniel Narcisse, Marko Kopljar, Mikkel Hansen ve Thierry Omeyer gibi yıldızları kadrosunda barındıran PSG geçtiğimiz gün kazandığı LNH şampiyonluğu ile sezonu üç şampiyonluk ile kapamış oldu. PSG; Süper Kupa, Fransa Kupası ve LNH Kupası’nı kazanarak tarihinde de bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Kırmızı mavili takım son lig şampiyonluğunu 2013 yılında yaşamıştı.

LNH PUAN DURUMU

Haber

 

Bakmadan Geçme