Şampiyonlar Ligi Finalinin Adı Belli Oldu

Velux Ehf Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4 müsabakalarında yarı final maçları nefesleri kesti.

Almanya’nın Köln Şehrinde Lanxess Arena’da oynanan Avrupa Erkek Hentbolunun En Büyük Kupasının yarı final maçları nefesleri kesti.

İlk Maç MKB-MVM Veszprem – THW Kiel

Köln Lanxess Arena da ilk maç Maç Veszprem ile Alman Kiel arasında idi. Müsabaka başlar başlamaz salonda hakim olan Alman seyirciler takımını desteklemeye başladı. Muhteşem bir atmosfer de 20Bin Hentbol sever ,çoşkuyu sonuna kadar yaşıyorlardı. Müsabakanın ilk yarısı 13-13 bitti. Acaba ev sahibi Almanlar finale çıkabilecek miydi? Yada Avrupa kupalarında takımları ile  fırtına gibi esen Macarlar bir final daha görebilecekler miydi?

Haber

Ancak müsabaka sonunda gülen taraf 26-29 ile Alman Kiel oldu. Adını ilk olarak finale yazdıran Kiel , Barcelona – Flensburg maçını beklemeye başladı.


Veszprem ile Alman Kiel arasında istatistikler ise şöyle oldu:

Veszprem:   %32 Atak Etkinliği , % 58 Şut Etkinliği , Maç en çok gol atan oyuncu 6/13 %46 ile Ilic Momir

Kiel : %35 Atak Etkinliği , % 57 Şut Etkinliği , Maç en çok gol atan oyuncu 7/10 %70 ile Aron Palmorson

2.Yarı Final Maçı Barcelona – Flensburg

Yok böyle bir maç diyeceğiniz bir maç. Barcelona’nın 7-8 dakika gol atamaması  ve son saniye olü ile uzatmalara giden, ardından genç bir yeteneğin 7metre atışları ile Final biletini Flesburg’a getirmesi. Bunların hepsi  Barcelona – Flesnburg maçında yaşandı.

Müsabakanın ilk yarısı 17-18 Alman ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Ancak Almanlar ikinci devrede ne olduğunu anlayamadan 6 sayı geriye kadar düştüler. Barcelona Karabatic, Lazarov , Rutenka ile etkinliğini sahaya yansıtmıştı. Ancak ne olduysa maçın sonlarına doğru oldu. Rasmussen kalesinde devleşti Barcelona 7-8 dakika gol atamadı daha doğrusu Alman Flensburg kalecisi Rasmussen’i geçemedi. hele ki son saniyede Barcelona pivotu 10 forma numaralı Sorahindo Cedric karşı karşıya golü atsa Barcelona şuan finalde idi. Cedric şutu kaleci Rasmussen’in ayaklarında kaldı hızlı hücümla son 10 saniyede golü bulan Flensburg maçı uzatmalara götürdü. (32-32)

Haber

Maçın kader anı denilebilecek o kadar pozsiyon varkı hangi açıdan ve nasıl değerlendirdiğinize bağlı olarak değişebilecektir. Ancak tek bir gerçek Kaleci Rasmussen. Barceona şutörlerine kalesini kapadı ve Flensburg’u finale taşıdı denilebilir.

Maçın uzatma devrelerinin 2.devresinde son dakikada Barcelona Final biletini kapmak için şansı yakaladı. Son hücum son şanstı. Hele ki Flensburg’tan bir kişi son 10saniyede 2dk zaman cezsı almış ve Barcelona avantajlı idi. Ancak yine olmadı. Rasmussen faktörü devreye girdi ve atılan şut Rasmussen’de kaldı. 36-36

Maçın en kritik anları 7metre atışlarında yaşandı. İlk 7metre atışını Rutenka kullandı ve Barcelona’yı 37-36 öne geçirdi.Ardından Flensburg’tan Weinhold 37-37. 7metre atışlarının en kritik anı Karabatic topu eline aldı ve 7metreyi kaçırdı. 7metre atışlarında Flensburg’ta Kaleci Andersson göre yaptı ve kurtarışı ile takımına avantaj sağladı. Daha sonraki atışlarda karşılılı gollerle geçildi ve Flensburg’un 5.atışına 1993 doğumlu İsveç’li genç yıldız Wanne geldi. Flensburg için tarihi andı. Gol olursa finalde idiler ve Wanne golü attı Flensburg’u finale çıkardı 39-41’lik skor Flensburg ve diğer yarı final maçının galibi Kiel finalde rakip oldular.

Haber

Finalin Adı  SG Flensburg – Thw Kiel

Erkekler Şampiyonlar Ligi Velux Ehf Final4 ‘da İki Alman ekibi final oynayacak. Finalde 20Bin Hentbol Sever Köln Lanxess Arena ‘da olurken , Türk Hentbol Severler ise Sports Tv’den maçı canlı olarak izleyebilecekler. Sports Tv’den 16:15’ten itibaren Canlı Yayın Olacak.

Foto :  EHF

Bakmadan Geçme