Şampiyonlar Liginde Eşleşmeler Belli Oldu

Erkekler Şampiyonlar Liginde son 16 takımın katıldığı kura çekimi gerçekleşti.

Agron Hayrettin, Hentbolhaber.Net takipçileri için Hentbol Erkekler Şampiyonlar Liginin son 16 takımının kura çekimini değerlendirdi.

Agron Hayrettin açıklamaları şu şekilde:

"Şampiyonlar Liginin en iyi 16 takımının belli olması ile kura çekimine ilgi büyük oldu. Çok büyük takımlar kendi aralarında hesaplaşarak çeyrek finale kalamayacaklar. Tabi ki düellolarda biri Avrupa Şampiyonu Alman Kiel ile Rus Chekhovski Medvedi arasında ki maçlar olacak. Buna benzer  büyük heyecan geçen sene Final 4 finalistleri Atletico Madrid ile Fuchse Berlin arasında da yaşanacak. Acaba Ademar Leon geçen seneki gibi yine aynı raundada büyük favori Macar MKB Vespremi yine eleyebilecek mi? Bu yıl şampiyonlar liginin süpriz takımları, Makedon Metalurg ve Beyaz Rusya şampiyonu Danamo Minsk, bu ünvanı kim daha çok hak edecek hesabını kendi aralarında çözecekler. Danimarka Bjeringrbo- Silkeborg ilk defa son 16 takım arasında ve şansına büyük favori Barcelona oldu.

Ruslar yada daha popüler olarak Chekhovski "ayılarına" şampiyonlar liginde bu sezon hep Alman takımları rakip oldu. A grubu lideri HSV Hamburg ile  SG Flesnburg-Handewitt ile guzel maçlar oynadı. İki maçta Hamburg ‘la hem deplasmanda hem evinde yenişemedi. Öte yandan Flesnburg evindeki maçında Chekhovski’yi(36-26)  farklı yenmişti ve Rusya’daki maç berabere bitti. Tabiki Avrupa Şampiyonu Kiel’i geçmek isterse çok daha başarılı olması gerekiyor. Kiel bu sezon sadece Kendi B Grubunda Macar MKB Vespreme yenilmişti. Rövanşta ise ezip geçmişti. Bu sebeble Ruslar süpriz yapmak isterler ise ilk maçlarında Chekhovski’de , kendi seyircileri önünde iyi bir avantaj yakalamaları gerekiyor. Ayrıca Chekhovski, sadece Kiel’i değil büyük finans probleminide düşünüyor. Moskova’nın Gubernator’u yani Türkçe olarak Valisi değişti ve o spora hiç de iyi gözle bakmıyor.

Atletico Madrid, Fusche Berlin müsabakaları hentbol severlerin büyük ilgisini kazanacak. Talant Dusebaev’in takımı bu sezon çok problem yaşıyor. Önce kalede büyük ve değişmeyen iki kalecisini kaybetti. Arpad Sterbik, İspanyol ve eskiden Sırbistan Milli Takım kalecisi, büyük süpriz ile Barcelona’ya tansfer oldu.Diğer kaleci kaptan 40 yaşındaki ama çok başarılı kalecisi Javier Hombradosu’da sakatlık problemi yaşıyor. Ayrıca takımıda geçen seneki formunu yakalamadı. Atletico Madrid , B Grubunda MKB Vesprem’den ve Kiel’de sonra 3. olabildi. Öte yandan Berlin Tilkileri bu sezonun başarılı takımlarından biri. D Grubunda 2.liği çok erken başarılı sonuçlar ile garantilemeyi başardılar.Ayrıca kendi sahalarında Barcelona’yı devirmeyi başardılar. Öyle ki bu maçlarda da bizim favorimiz.

Bu sezon tamamen gençleşmiş Ademar Leon ‘un büyük hocası Manuel Cadenas’in patronluğunda çok güzel başarılar yazdılar. Çok zor olan A Grubunda( Hamburg, Flensburg, Chekhovski) eski Avrupa şampiyonu Fransiz Montpellier’i geçip 4.lüğü kazandı ve en yi 16 takım arasında kendini buldu. Rakibi ise geçen yılki gibi Macar MKB Vesprem  oldu. Geçen yılda büyük favori gösterilen MKB Vesprem, İspanyol Ademar’ın kurbanı  olmuştu. İlk maçta Macaristan’da ev sahibi ekibin lehine  27-25 bitmişti.Kendi evinde Leonlular maçı 31-28 kazanarak  büyük süprizi yakaladılar. Fakat seozn başında iki takımda da büyük değişiklikler yaşadı.Vesprem , Barcelona’dan kendi eski oyuncusu Laslo NAgi’nin büyük tranferini gerçekleştirdi. Takımın başında  İspanyol koç Antonio Carlos Ortega’yı getirip daha bir kaç oyuncu ilave etti, başarılı oyunları ile B Grubunda lider olarak bitirdi. Takıma çok sayıda genç oyuncu kazandıran Manolo Cadenas Ademar Leon’u çok bilinçli oynattı ve güzel bir başarı yakaladı.Fakat büyük Vesprem’in karşısında bunu devam ettirebilecek mi? Büyük soru işareti.

Metalurg – Üsküp , Makedon şampiyonu başarılı eski Hırvatistan Milli Takımı Koçu Lino Cervar’in liderliğinde bu sezon rakiplerini geçip C Grupta yenilmemiş Polonya Vive Tagi Kielce’den sonra en başarılı takım oldu. Karşısında çeyrek finale kalması için aynı başarılı Dinomo Minsk ile karşılaşacak. Hatırlatalım  Beyaz Rus’lar  D Grubunda Barcelona ve Fusche Berlin’den sonra grubu 3.olarak bitirdi. Ayrıca daha çok reytingli Croatia Osiguranie Zagrebi ve Kadetten Schafhauseni eleyip Macar Picc Szegedi de altında bıraktı. Öyle ki bu maçlarda çok çekişmeli geçecek. Yazın turnuvada Makedonya’da aynı rakiplerin hazırlık maçı olay olmuştu ve bir kaç oyuncu diskalifiye edilmişti.

Çok ilginç olarak Çeyrek-Final için iki Sloven takımı, Alman rakipleri savaşacak.Gorenye – Velenye,  SGFlensburg-Handevit’le ,  Selye Pivovarna Lashko da HSV Hamburg’la karşı karşıya gelecekler. Tabi ki Alman takımları bu maçlar büyük favori gösteriliyor.

Polonya Şampiyonu Vive Targi Kielce, C Grubunda lider olarak namağlup bitirdi ve sadece ondan sebeb olmamakla birlikte MAcar Pick Szeged’in karşısında büyük favori. Benzeri Barcelona.  İspanya  şampiyonu Danimarka Bjeringbro-Silkeborg maçlarında ki gibi. Danimarka temsilcisi ilk defa 16 takım arasında bulundu.Fakat karşısında Barcelona olacak.

İlk maçlar 14-17 Mart ve Rövanşları ise 21-24 Mart’ta oynanacak.

Eşleşmeler şu şekilde;

 
Bjerringbro-Silkeborg Haber
VS
Haber FC Barcelona Intersport
Reale Ademar Leon Haber
VS
Haber MKB Veszprem KC
Pick Szeged Haber
VS
Haber KS Vive Targi Kielce
Celje Pivovarna Lasko Haber
VS
Haber HSV Hamburg
Chekhovskie Medvedi Haber
VS
Haber THW Kiel
HC Dinamo Minsk Haber
VS
Haber HC Metalurg
BM Atletico Madrid Haber
VS
Haber Füchse Berlin
Gorenje Velenje Haber
VS
Haber SG Flensburg-Handewitt
Haber

Bakmadan Geçme