Şampiyonların Şampiyonu FC Barcelona

Velux EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu FC Barcelona.

HENTBOLHABER.NET/KÖLN/FIRAT BEYDE – Almanya’nın Köln şehrinde Lanxess Arena’da ilk yarısı 14-10 sona eren final maçında, rakibi MKB-MVM Veszprem’i 28-23 mağlup eden FC Barcelona VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

Müsabakanın ilk dakikalarında her iki takım birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken, ilerleyen dakikalarda FC Barcelona’da Sol Oyun Kurucu Nikola Karabatic ve Kaptan Victor Tomas’ın üstün performansları ile ibre Barça’dan yana döndü..

FC Barcelona Kalecisi Danijel Saric, dünkü yarı finalde gösterdiği performansı finalde de gösterdi. Hırslı oyuncu 8 kurtarış ile takımının ilk yarıyı 14-10 önde bitirmesine büyük katkı sağladı. Veszprem’de Kaptan Laszlo Nagy kaydettiği 4 gol ve gösterdiği müthiş performansa rağmen ilk yarıda istediğini alamadı. 

İkinci yarı FC Barcelona’da Gudjon Valur Sigurdsson 6 gol, Nikola Karabatic 6 gol ile öne çıkan oyuncular oldular. MKB-MVM  Veszprem tüm çabalara rağmen aradaki farkı kapatamadı ve FC Barcelona  Velux EHF Şampiyonlar Ligi Kupası’nın sahibi oldu.

Veszprem’in yıldızlarından Momir Ilic 114 Gol ile Velux EHF Şampiyonlar Ligi’nde 3. kez Gol Kralı oldu.

Nikola Karabatic VELUX EHF FINAL4’un En Değerli Oyuncu’su (MVP) seçildi.

Bakmadan Geçme