Şampiyonumuz, Şampiyonlar Ligi’nde

Yazarımız Zeynur Pehlivan, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi kurasını ve Beşiktaş Mogaz’ın rakiplerini değerlendirdi.

Şampiyonumuz, Şampiyonlar Ligi’nde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015-16 VELUX EHF  Şampiyonlar Ligi  bugün itibarıyla start aldı ve bütün takımlar grubundaki diğer takımları değerlendirmeye başladı. Şampiyonlar Liginde mücadele etmeye hak kazanan her takım artık 16-20 Eylül 2015 tarihinde başlayacak  olan maçları kiminle ve nerede oynayacağını biliyor.

A grubunda bulunan temsilcimiz Beşiktaş Mogaz ise,  bu sene FINAL4’da seyrettiğimiz MKB-MVM Veszprem ve THW Kiel, Almanya Kupasını kazanan  SG Flensburg-Handewitt ile birlikte, Slovenya’dan  RK Celje, geçen senede aynı grupta olduğumuz Polonya takımı Orlen Wisla Plock, Hırvatistan’dan Zagrep ve  hentbolun hem maddi hem de oyuncu olarak en zengin takımlarından birisi olan Paris Saint German  ile aynı grupta yer alıyor.

2014-15  VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi’ndeki Grup Maçları,  dört grup ve her grupta altı takımın birbirleriyle mücadele ettiği bir statü ile oynanmıştı. Ancak EHF  bu sene,  24 takımla oynanan Şampiyonlar Ligi statüsünde değişikliğe gitti ve  daha fazla takımın Şampiyonlar Ligi tecrübesini yaşamasını sağladı.

A ve B grubunda sekiz, C ve D gruplarında ise altı takımın oynayacağı yeni bir statü geliştirdi ve bazı ülke takımlarını desteklemek amacıyla ön eleme maçı oynamadan ana grup maçları aşamasına dahil etti. Bunlardan birisi de geçen sene sahada gösterdiği mücadeleyi, tribünlerde 60 dakika yerinde durmayan ve hiç susmayan siyah beyazlı taraftarları,  salondaki müthiş atmosferi İstanbul’da yakından gören ve hayran kalan EHF’nin de büyük beğenisini kazanan temsilcimiz Beşiktaş Mogaz’dır.

En güçlü takımların toplandığı, ancak son 14’ya  kalmak için daha büyük şansa sahip olduğunu gördüğümüz A ve B  gruplarında ilk altı sırada yer almak, son 14 takım arasına girmek için yeterli.

Grup naçları öncesi oynanan eleme grubundan gelecek olan takımında dahil olacağı  C  ve D gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar,  bir grup maçı daha oynayarak son 14 takım arasında yer almaya çalışacaklar.

EHF’nin yaptığı statüde göze çarpan en önemli değişiklik ise, A ve B gruplarını birinci sırada bitiren takımlara büyük bir avantaj vermesi ve bu takımlara, son 14’e kalan diğer takımlarla mücadele ettirmeden direkt olarak,  çeyrek final kapısını açmasıdır.

Zorluk derecesi yeteri kadar yüksek olan bu müsabakalarda takımlar şimdi birde bu avantajı elde etmek için çaba göstermek zorunda kalacaklar. Çünkü her hentbolseverin bildiği gibi bu aşama, en zorlu maçların oynandığı, en güçlü rakiplerin olduğu, birçok iyi takımın, şampiyonların elendiği bir aşama.

Çeyrek final hakkını önceden elde eden iki takım dışında,  son 14 aşamasında yapılan altı karşılaşma Nisan ayının sonunda yapılacak ve FINAL4 için en büyük mücadelelerin ortaya konulacağı çeyrek finalde oynama hakkını elde edecekler.

Çeyrek final maçları ise, “Ya Kal, Ya Köln” müsabakaları olacak. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin FINAL4 statüsünde oynanmaya başladığından itibaren hentbolun bu muhteşem iki gününe evsahipliği yapan Köln’de olmak, her takımın ve her oyuncunun en büyük hayalidir.

Benim hayalimde her FINAL4’da orada olmak,  ama bir hayalimde orada bir Türk oyuncuyu ya da bir Türk takımını Köln’de izleyebilmek.

Bu gerçekleşirmi bilemiyorum ama uzun zamandır bir FC Barcelona, bir SG Flensburg-Handewitt’de Türkiye’de görmek bizim için hayaldi.  Önümüzdeki sezonda MKB-MVM Veszprem, PSG gibi takımları, Mikkel Hansen, Luc Abalo, Narcisse, Omeyer, Momir İlic, Laszlo Nagy, Zeitz, Palmarsson, Canellas, Duvnjak gibi oyuncuları Beşiktaş Mogaz sayesinde göreceğiz.

Geçen sene güzel bir sezon yaşadık. Beşiktaş Mogaz’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki her maçında büyük heyecan yaşadık, büyük mücadeleler gördük. Daha çaylak senesinde deplasmanda veya kendi seyircisinin önünde oynamasını fark etmeksizin muhteşem bir performans sergiledi. Bu nedenle EHF, Beşiktaş’ı Şampiyon Ligi ekibi gibi gördü ve eleme grubu maçları oynamadan ana gruba dahil etti.

Geçen sezon, beş VELUX EHF Şampiyonlar Ligi  takımı gördük, seneye yedi takım göreceğiz.  Bir sonraki sene ne mi olur! Ona Beşiktaş Mogaz’lı hentbolcular cevap verecek. Fakat Beşiktaş Mogaz’ı bütün bu zor mücadelelerden daha zor bir mücadele bekliyor. Beşiktaş Mogaz, VELX EHF Şampiyonlar Ligi maçlarını hangi salonda oynayacak? Umarım bu sorunun cevabı Sinan Erdem Spor Salonu olur.

Beşiktaş Mogaz hangi salonu tercih edecek haberi için tıklayınız

Her sene bir kademe daha yükseğe çıkan Beşiktaş Mogaz takımına, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi yolunda başarılar ve bol şanslar diliyorum. Yolunuz açık olsun kara kartallar.

Bakmadan Geçme