Seha’da finalin adı: 1961 VARDAR – TELEKOM VESZPREM

Foto:Jozo Cabraja
Güney-Doğu Avrupa takımlarının karşılaştığı uluslararası hentbol ligi SEHA Gazprom League'de Final4’da dün yarı final karşılaşmaları oynandı.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Avrupa’nın özel ligi SEHA GAZPROM’da Final4 heyecanı yaşanıyor.

Dün İlk oynanan  yarı final maçında Macar devi Telekom Veszprem ile Belarus temsilcisi Meshkov Brest karşılaştı. Çekişmeli geçen ilk devrenin ardından ikinci yarının karar anlarında Telekom Veszprem’in yeni transferi kaleci Rodrigo Corrales sahneye çıktı. Maç boyunca 15 kurtarış yapan İspanyol kaleci için koç David Davis “Bugün kazanmamızda önemli bir anahtar oldu” ifadelerini kullandı. Ayrıca Davis “İlk yarı bizim için taktiksel olarak felaketti. Çok yavaştık. Hücum için farklı bir planımız vardı ve bunu ilk yarıda ortaya koymayı başaramadık. İkinci yarıda ise daha iyiydik ve Rodrigo da kalede gerçekten iyi iş çıkardı” dedi. Rodrigo Corrales ise “Hentbol geri geldiği için çok mutluyum. Rakibimizin çok sayıda iyi oyuncusu var ve biz de buna hazırlandık. Buna rağmen savunmamız ikinci yarıda daha iyiydi. Genel olarak zor bir maçtı ve kazanmayı başardığımız için çok mutluyum. Bizim için çok şey ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Haber

Foto: Jozo Cabraja

Diğer yarı final karşılaşmasında ise son 3 sezonun şampiyonu Vardar, son iki sezonun finalisti PPD Zagreb ile karşılaştı. Maçın büyük bölümünü Hırvat ekibinin önde götürmesine rağmen son 10 dakikada vidaları sıkan Üsküp temsilcisi, bitime 5 saniye kala şans eseri Lovro Jotić’in elinde kalan topu ağlara göndermesiyle normal süredeki skoru 26-26 olarak belirledi ve maçı penaltılara götürmeyi başardı. 7 metre atışlarında Vardar 4/4 yaparken PPD Zagreb Vlado Matanović ve Filip Mastarov’un kaçırdığı atışlar sonucu 3/5’le penaltıları tamamlayarak son iki sezonun finalinde olduğu gibi Vardar karşısında yeniden mağlup oldu. Maçın ardından oldukça mutlu ve gururlu olduğu belli olan Koç Stevće Aluševski “Maça nasıl başlayabileceksek öyle başladık. Dissinger bizi maç boyunca hayatta tuttu. 50 dakika boyunca rakibimiz bizden daha iyiydi ve hücumda hiç iyi gözükmüyorduk. Son 10 dakikada durumu lehimize çevirmeyi başardık. Bu takımın doğuştan kazananlardan ve savaşçı ruhlardan oluştuğunu gösterdik. Zagreb’i tebrik ediyorum. Maçı bu şekilde kaybetmenin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum ama hentbol böyle bir spor.” şeklinde konuştu.

Haber

Foto: Jozo Cabraja

6 Eylül Pazar günü SEHA Gazprom League Final4 programı:

3.’lük maçı
TSİ 19:00
PPD Zagreb – Meshkov Brest

FİNAL
TSİ 21:30
Vardar 1961 – Telekom Veszprem

Maçların Türkiye’de resmi bir yayıncısı bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakmadan Geçme