Beşiktaş: Almanlara iyi hentbol seyrettireceğiz

Bu akşam EHF Şampiyonlar Ligi’nin en zorlu sınavlarından birine çıkacak olan Beşiktaş Mogaz’ın antrenörlerinden mesaj var…

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – Bu akşam VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde (VELUX EHF CL) deplasmanda SG Felnsburg-Handewitt ile karşılaşacak olan Beşiktaş Hentbol Takımı’nın antrenörleri Müfit Arın ve İlker Şentürk, Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Mogaz HT Baş Antrenörü Müfit Arın, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Alman ekibi ile oynayacakları maç ile ilgili olarak Avrupa’nın en iyi takımlarının bulunduğu arenaya yakışan bir mücadele vermeyi hedeflediklerini söyledi. Arın; “Avrupa’nın sayılı takımlarına karşı oynadık. Bu güne kadar da mücadelemizi başarıyla götürdük. Türkiye’de ve Avrupa’da hentbolun şartlarını bilmeyen birisine bu başarıyla devam ettirdik sözüm garip gelebilir. Çünkü Şampiyonlar Ligi grup maçlarının bitişiyle beraber Mart ayında bu sezon için Avrupa mücadelemize virgül koyuyoruz. Avrupa’da milyonların takip ettiği, salonlara sığmayan, stadyumlara taşan bir branş hentbol. Beşiktaş ise bu atmosferin en büyük liginde her maçta yükselen bir grafik ile mücadele etti” dedi.

An itibariyle Beşiktaş’ın kat ettiği mesafeden memnun olduklarını belirten Arın, Beşiktaş Mogaz ailesinin her ferdinin elinden geleni yaptığını, ancak bir süreçten sonra başarının ekonomi ile yükseltilebileceğini söyledi. Müfit Arın, Avrupa’da varlık göstermenin daha iyi finansal şartlar gerektirdiğini belirtti.

Müfit Arın, Flensburg’dan Perşeme günü döneceklerini, bir gün sonra Konya deplasmanına gideceklerini, Konya Selçuklu Belediyesi SK maçından sonra eve dönerek 21 Şubat tarihinde oynanacak Barcelona karşılaşması için hazırlıklara başlayacaklarını kaydetti.

Şampiyonlar Ligi’nin efsane olmuş takımlarından ikisi ile aynı grupta bulunan Beşiktaş Mogaz’ın bu akşam oynayacağı B Grubu 9. Maçında omzundaki sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Şenol dışında eksik bulunmuyor.

“İYİ HENTBOL SEYRETTİRMEYE GİDİYORUZ”
Beşiktaş Mogaz Yardımcı Antrenörü İlker Şentürk, Flensburg maçı öncesi; “Hazırız sağlamız, Almanya’ya iyi oynamaya iyi hentbol seyrettirmeye geldik” dedi.

Şimdiden Barcelona maçına konsantre olduklarını belirten Şentürk; “Biz de iyi oynuyoruz, son maçlarda iyi top oynadık, Beşiktaş’tan Avrupa’da övgüyle bahsedildi. Elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haber

“HERKESİN HEDEFİ YÜKSELDİ”
Kaleci Yunus Özmusul EHF Şampiyonlar Ligi’nde haftanın kalecisi olarak gösterildi. Bunun yanında 2014 yılındaki en iyi hızlı hücum kurtarışının sahibi olarak seçildi. Pivot Tolga Özbahar ise hem 2014 yılının en iyi Pivot Golü’nün Sahibi seçildi hem de Şampiyonlar Ligi’nin “Yükselen Yıldızları” arasında gösterildi. Beşiktaş Mogaz’ın Hırvat Yıldızı Ivan Nincevic ise yine ligin en iyileri arasında gösterildi ve golleri en beğenilenler arasına girdi. Nincevic ayrıca Ocak ayında Katar’da gerçekleştirilen ve Fransa’nın şampiyon olduğu Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası’nda mücadele etti.

İlker Şentürk, Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı oyuncularının Avrupa hentbolunda isimlerinin geçmesiyle ilgili sorumuza şöyle yanıt verdi: “Taraftarın geri dönüşümü iyi oldu. Yunus, Tolga, Ivan Nincevic… Hentbol otoriteleri tarafından yükselen yıldız olarak gösterilmek, takımın Dünya Şampiyonasında oynayan bir oyuncusunun olması hep diğer oyuncuları da motive eden şeyler. Herkes gayret ediyor, çıtanın yükselmesine uğraşıyor, herkesin bir hedefi oluyor. Bunlar bizim adımıza mutluluk verici.”

Bakmadan Geçme