Serdar Eler açıklamalarda bulundu

A Milli Takım Antrenörü Serdar Eler, basın açıklaması yaptı.

HENTBOLHABER.NET – Serdar Eler paylaşmı olduğu basın açıklamasında şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere federasyon seçimlerinden sonra A Milli takımımızın başına değerli arkadaşlarım Celal Gençoğlu ve Şenay Kabadayı ile birlikte geldik.

Süresini ve sayısını hatırlamadığım kadar uzun yıllar görev aldığım, formasını giymekten sonsuza kadar da onur ve şeref duyacağım milli takımımızın başına gelmekten aynı onuru ve şerefi duyduğumu belirtmek isterim. Göreve geldikten sonra ki süreçte Hentbol Federasyonunun yaşadığı genel sıkıntılara karşın, öngördüğümüz hazırlık kampları ve müsabakalarını düzenlememizde üstün destek ve mücadeleleri için başta Federasyon Başkanımız Sayın Bilal Eyüboğlu’na, değerli yönetim kurulumuza, sayın genel sekreteriniz Barbaros Mutlu Kadıoğlu’na, menajerlerimiz Deniz Tanin-Erdal Ceyhan ve federasyon personelimize teknik ekip olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kamp planlaması ve kadrosu hazırlık döneminde, değerli görüşleri, bilgileri, eleştirileri ve destekleri içinde özellikle Süper Lig başta olmak üzere görevde olan –olmayan tüm meslektaşlarımıza da ekibim adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Ocak ayında katıldığım IHF lektörleri toplantısında yapmış olduğum görüşmeler ve sonrasında menajerlerimiz Deniz ve Erdal beylerin de işbirliği ile yaklaşık 20-23 ülkeye Mart ve Haziran aylarında hazırlık maçı veya turnuvası yapmak isteğimizi davet mektuplarıyla ülke gözetmeksizin ilettik.

Davetlerimize hemen hemen tüm ülkelerden cevap geldi. Bunların arasından Litvanya Mart ve Haziran’da geleceklerini belirtirken, Rusya, Ukrayna ve Makedonya ise Haziran’da geleceklerini diğer ülkeler ise daha önceden planlama yaptıklarını bu yüzden gelemeyeceklerini söylediler. Özellikle Dünya Şampiyonu Danimarka bundan sonra ki süreçlerde yapılacak milli takım hazırlık haftalarında kesinlikle en az bir kez olsun geleceklerini belirtti.

Antalya’da ilk defa topladığımız milli takım geniş kadrosu ayın 17 sine kadar sabahları antrenman akşamları ise her defasında hazırladığımız farklı kadrolarla kendi arasında maçlar yaptı. 17 -18 mart’ta ise Litvanya ile iki kez hazırlık maçı yaptı.

Litvanya ekibi önceden bahsettiğimiz üzere kendi istekleri olarak bu tarihte gelmeyi kabul etti. Gelen kadrolarında A takımlarında oynayan 4 ile 5 oyuncudan eksik geldiklerini fakat haziran ayında ki turnuvamıza tam kadro geleceklerini söylediler.

Dışarıdan teknik gözle bakıldığında handikap gibi gözüken bu durum, 28 kişilik kadroyla kamp yapan ve bu kadroyu öncelikle İslami dayanışma oyunları için 24 sporcuya daha sonrasında da 19 sporcuya indirmek zorunda kalacak teknik ekip için inanılmaz bir imkan sundu.

Sporcularımızın tamamını böylesi zayıf bir rakibin karşısında gerekli sürelerde oynatma şansını yakalayarak değerlendirmelerimizi kendimize göre daha objektif yaptığımız kanısındayız.

Hedefe yaklaştıkça yapacağımız kamp çalışmaları ve müsabakalar ise giderek artan kalitede ve amaca uygun olacak şekilde planlanmıştır.

Çek Cumhuriyeti maçlarından önce Antalya’da yapılacak hazırlık turnuvasına son olimpiyat şampiyonu Rusya  ve Avrupa’nın güçlü ülkelerinden Makedonya’da, Litvanya’nın yanı sıra katılacaklardır.

Yeri gelmişken, kampa çağırdığımız tüm sporcular (maalesef Serpil ve Esin sakatlıkları sebebiyle kadrodan çıkarıldılar) eksiksiz olarak kampa katılmışlar ve kamp süresince yoğun bir lig maratonundan çıkmalarına rağmen ellerinden geleni antrenman ve müsabakalarda ortaya koymuşlardır.

Bundan daha da önemlisi gerek büyüklerin gerek küçüklerin hem kendi aralarında hem de teknik ekip ile kurdukları saygın, samimi ve bir o oranda seviyeli ilişkileri takdiri ve tebriği hak etmiştir.

Aynı şekilde, geçirdiğimiz kamp dönemi öncesi, sırası ve mutlaka sonrasında da birlik beraberlik ve destek ortaya koyan tüm değerli meslektaşlarımıza, değerli kulüp yöneticilerimize de teşekkürü borç biliriz.

Uzun yıllar boyunca ülke içinde ve dışında bizleri gururla temsil eden Muratpaşa Belediyesi SK’nın değerli yönetimine sundukları salon imkanları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Değerli hocamız Birol Ünsal’a tüm antrenmanlar ve müsabakalarda milli takımın yanında olmasından dolayı da özel teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kamp sırasında milli takımı ziyaret eden hentbol federasyonu yönetim kurulu başkan yardımcısı Necmettin beylere ve Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit  Uysal’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.




Bakmadan Geçme