Silvia Navarro Gimenez: Yalıkavakspor çok güçlü bir takım!

İspanya ve Dünya da kadın hentbolu deyince ilk akla gelen isimlerden biri Silvia Navarro Gimenez’dir.

HaberALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – 42 yaşında ki büyük tecrübe Silvia Navarro Gimenez, performansı ile örnek gösterilecek  bir sporcu. İspanya ve Rocasa Gran Canaria’nın kaptanı ve kalecisi Yalıkavakspor maçı öncesi Hentbolhaber.Net’ten Ali Erbil Altanlar’a konuştu.

A.E.A:  Hentbol kariyeriniz nasıl başladı? Uzun yıllardır devam eden istikrarlı bir kariyeriniz var. Bunu nasıl başardınız ve neden kaleci olmayı tercih ettiniz?

S.N.G.: Hentbol, hayatımdaki belki de en doğru seçimlerden biriydi diyebilirim. Okulumda bütün sporları yapma imkanım vardı. Hentbol dışında futbol, futsal, tenis, basketbol ve voleybol oynadım. Hentbole karar verdikten sonra önce orta da sonra kalede oynadım. 3 direk arasında oynamak bana büyük rahatlık verdi. Bunun neticesinde de kalecilik de son kararım oldu.

A.E.A: Son derece tecrübeli bir isim olarak hentbole yeni başlayan gençler için önerileriniz nelerdir?

S.N.G: Hentbole başlayan bütün gençlere en önemli tavsiyem  spor tutkularından asla vazgeçmesinler. Hentbol hayatın anlamıdır benim için. Büyük bir tutku ve aşktır. Tutkunun hiçbir zaman azalmaması gerekir. Her zaman çok çalışılması gerektiğine inanıyorum.

A.E.A: Romanya’da geçirdiğiniz 1 sezon dışında bütün kariyeriniz ülkenizde geçti. Neden bu şekilde bir kariyer planlaması yaptınız?

S.N.G: Yurt dışında oynama deneyimini 1 yıl da olsa yaşama fırsatı yakaladım. Bu benim için önemli bir deneyim oldu.  Ancak bu zaman zarfında ülkemi ve oradaki alışkanlıklarımı çok özledim.

A.E.A: Uzun yıllardır Rocasa Gran Canaria’da oynuyorsunuz. Ben sporculuk kariyerinizin devam edeceğine inanıyorum. Çünkü çok iyi bir profesyonelsiniz. Sporculuk kariyerine nokta koyduktan sonraki hedefleriniz nelerdir?

S.N.G: Rocasa Gran Canaria ‘da 8.sezonumu yaşıyorum.  Aktif bir sporcu olarak ne kadar süre kalacağımı bilmiyorum. Çünkü 42 yaşına gelmek üzereyim. Sporculuk kariyerimi daha fazla uzatabileceğimi  sanmıyorum. Kendimi yaşantımı hentbola adayan bir profesyonel olarak  elimden geldiğince en üst düzeyde olmaya çalışacağım.

 Tabi ki sporculuk kariyerime nokta koyduktan sonra yapacaklarımla ilgili bir takım planlarım var. Bu fikirlerim henüz olgunlaşmadı. Kesinleştikten sonra açıklama yapacağım. Kesin olan şu ki sporun içinde kalmaya devam edeceğim.

A.E.A:  Daha önce 3 defa Türk Takımlarıyla eşleştiniz. Sizi yeniden ülkemizde görecek olmaktan çok mutluyum. Şartlar gereği tek maç oynanacak olan Yalıkavakspor eşleşmesi için neler diyeceksiniz?

S.N.G: Birbirinden farklı  Türk takımlarıyla bugüne kadar eşleştik. Güzel çekişmeli maçlar oynadık. Daha önceki eşleşmelerde turu geçen takım biz olduk. Türk takımlarıyla bu tecrübeyi yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Birçok uluslararası müsabaka oynamak çok önemli bunlar benim kariyerimde önemli basamak taşları diyebilirim. Artık Avrupa Kupalarında son 8 takım arasındayız. Bundan sonra oynayacağımız her maç önemli ve rakip güçlüdür. Rakibimize saygı duymak zorundayız. Şartlar gereği tek maç oynayacağız ve yarı finalist belli olacak. Çok güzel bir ülke olan Türkiye’de olacağım için çok mutluyum. Yalıkavakspor’un bu seneki çıkışı çok önemli, güzel bir müsabaka olacağını tahmin ediyorum.

A.E.A: Türk hentbolu hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

S.N.G: Türk hentbolu son yıllarda önemli bir çıkış yakaladı. Çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Çok iyi oyuncular var. Daha önce belirttiğim gibi Yalıkavakspor çok güçlü bir takım, dikkat etmemiz gereken önemli isimler kadrosunda yer alıyor. Güzel çekişmeli bir eşleşme olacak. Tek maç oynayacak olmamız bu heyecanı artıracak.

A.E.A: 2019 Dünya Şampiyonası’nda son saniyede dramatik kaybedilen final, sonrasında Covid-19 şartlarında oynanan Avrupa Şampiyonası’nda istenilen sonuçları alamadınız. Önümüzde Olimpiyat elemeleri var. İspanya Milli Takımını Olimpiyatlar da görecek miyiz?

S.N.G: Bütün dünyanın Covid 19 salgını nedeniyle yaşadığı önemli bir sıkıntı var. Çok zor günler geçiriyoruz. Bu salgın maalesef kısa bir süre önce bizi de vurdu. Bütün bu sebeplerden Milli Takımla da verimli bir dönem ve çalışma süreci yaşamayabiliriz. Biz her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Umarım İspanya Milli Takımı ile Tokya ‘da Olimpiyat Oyunlarında yer alabiliriz. Bütün takım olarak bunu çok istiyoruz. Başarabileceğimize inanıyorum.

A.E.A: Son olarak salgın sebebiyle tribünlere gelemeyen hentbol severlere bir mesajınız var mı?

S.N.G:  Salgın sebebiyle maalesef taraftarlarımızdan ayrı kaldık. Bizi uzaktan da olsa desteklemeleri çok önemli. Onlar adeta takımımız için 8.oyuncu gibi. Her türlü destekleri bizim için çok önemli.

Bakmadan Geçme