Sistemli Çalışmanın Sonucu

Hentbol Haber adına bundan sonra elimden geldiğince, dilim döndüğünce sizlere maçları yorumlayıp, teknik bilgiler ve gözlemlerimi aktarmaya çalışacağım. Tabii ki izlediğim maçları.

Sistemli Çalışmanın Sonucu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28.09.2019 tarihi itibarıyla liglerimiz resmi olarak başladı. Ben de dün (29/09) THF Salonuna gidip Süper Ligin iki yeni takımının maçını izleyip gözlemlemek istedim.

Maçtan önce vurgulamak istediğim bir husus var. Bu maç TRT2 Spordan canlı olarak yayınlandı, salonda 300 civarı izleyici vardı fakat bunların çoğunluğu kameraların bulunduğu tribün tarafında oturduğu için salon muhtemelen boş gözüktü. Bu problemi çözmenin iki yolu var;

*** Gelen seyircileri kameraların çekim açısının karşısına yönlendirmek

*** Kameraları, Protokol tribünün karşısına yerleştirmek.

Gelelim maça; mücadele her iki takımın da 6:0 savunmayı tercih etmesiyle başladı. Güneysu rakibine oranla daha kontrollü ve soğukkanlı göründü maçın başında ve bunun sonucu olarak da ilk 5.dakikayı 1-3 önde geçti. Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip ilk maç heyecanını ve stresini üzerinden atmaya başladı, doğal olarak bu da skora yansıdı 10.dakikada eşitliği sağladıktan sonra savunmanın agresifleşmesi ve kalede Coşkun’un da katkısıyla Güneysu‘ya 14’36” de ilk molayı aldırdıklarında skor 6-4 Spor Toto lehine olmuştu.

Bu mola işe yaramış gibi görünse de ev sahibi ekibin savunma sistemini yüksek 3:3 e dönüştürmesi ve kadroyu 2000/2001 doğumlu sporculara çevirmesi, bu sporcu arkadaşların da ilk Süper Lig maçlarına çıkmaları sonucu heyecanla yaptıkları hatalar skoru Güneysu lehine çevirdi ilk yarı sonunda. 12-14

İkinci yarıya Spor Toto daha sert ve hareketli 6:0 savunma ile başladı. 34.dakikada İlhan’ın 4’ cezası almasına rağmen kalesinde gol görmeden ve üstüne hücumda 1 de gol bularak 35.dakikayı 13-14 geride kapattılar. Bu dakikadan sonra ise Güneysu’nun başarılı kale performansına (Eduard) rağmen ev sahibi ekip değişken savunma sistemleri kullanarak (3:3, 4:2, 4:1 gibi) ve özellikle rakip eksikken faul yapmadan sadece bacak çalışması ile top kapmaları ve hücumda ise ne yapacaklarını bilerek oynamaları sonucu maçı 29-23 kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptılar.

Spor Toto yöneticilerini ve Murat Bilge Hocayı tebrik etmek istiyorum. Tecrübeli 6 oyuncunun yanına çoğunluğu 2000/2001 doğumlu genç oyuncuları harmanlayarak güzel bir takım oluşturmuş ve hazırlık dönemini birçok olumsuzluğa rağmen iyi geçirmiş. Genç oyuncuların kazanacağı tecrübe ile bu sene ki lig sisteminde Spor Toto, kimsenin beklemediği bir sıralama ile ligi bitirebilir.

Güneysu ise dar bir kadroyla mücadele ediyor ve iyi hentbol oynamaya çalışıyor. Fakat kadronun darlığı onları lig boyunca zorlayacak gibi. Süper Ligin yeni temsilcisi, evinde kolay maç kaybetmeyecek gibi görünmekte, deplasmanda ki performansları ise ligde istedikleri yeri almalarını sağlar.

Güneysu’nun kalecisi Eduard için ayrı bir paragraf açmak lazım. Bugün ortaya koyduğu performansı tüm sezona yayarsa Karadeniz ekibinin lig sonunda bu sporcuyu tutması zorlaşır.

Maçla ilgili son gözlemim ise Murat Bilge ve ekibinin başa baş giden bir mücadele de hiç mola kullanmamış olmasıydı. Yaptırmak istediklerini (savunma/hücum) anahtar kelimeler kullanarak oyuncularına aktardılar ve sporcular da bunu çok iyi bir şekilde sahaya yansıttılar.

Bu maçtan sonra koştur koştur eve dönüp A Milli Kadın Takımımızın Hırvatistan ile oynadığı Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçını izlemeye başladım. Ne yazık ki takımımızın iyi niyetli mücadelesi skora yansımadı ve gruplarda 2. yenilgimizi aldık.

İleri de takımımıza ekleneceğini ümit ettiğimiz sporcuların da katılımıyla, Milli Takımımızın daha iyi sonuçlar almasını beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

2019-2020 sezonunda tüm liglerde yer alan takımlarımıza sakatlığı az, hentbol kalitesi yüksek maçlar diliyorum.

Hentbolla kalın.

Bakmadan Geçme