Süper Kupa’nın sahibi Beşiktaş Mogaz

Erkekler Süper Kupa finalinde Beşiktaş Mogaz ile Merzifon Belediyesi Hentbol Spor Kulübü karşı karşıya geldi.

HENTBOLHABER.NET – Ankara THF Spor Salonunda oynanan müsabakada Beşiktaşlı hentbol severler ve Merzifon Belediyesi taraftarları salonda yer alırlarken, Merzifon Belediyesi Bandosu ise keyifli dakikaların yaşanmasını sağladı.

Müsabakaya hızlı başlayan Merzifon Belediyesi Hentbol Spor Kulübü oldu. İlk 3 dakikayı 0-2 Beşiktaş Mogaz önünde önde geçen Merzifon Belediyesi, üstünlüğünü sürdüremedi. Beşiktaş Mogaz hızlı hücumlarla goller bularak beraberliği yakaladı ve 10.dakika 5-5 oldu. Bu dakikadan sonra skor üstünlüğünü de lehine çeviren Beşiktaş Mogaz 20.dakikayı 12-9 , 25.dakikayı da 16-11 nde geçti. İlk yarının sonlarına doğru aradaki farkı kapatmaya çalışan Mezifon Belediyesi Hentbol Spor Kulübü farkı 3’e düşürdü ve ilk yarı skoru 19-16 Beşiktaş Mogaz lehine oldu.

Haber

İkinci yarıya gol ile başlayan ve Beşiktaş Mogaz’da golü kaydeden Darko Djukic oldu. 37.dakikada skor 23-20 Beşiktaş Mogaz lehine olurken, siyah-beyazlılar skor üstünlüğünü korumayı başardı. 45. dakikada ikinci yarının yarısı geride kalırken Beşiktaş Mogaz 30-25 üstünlüğü korudu.  Maçın son 10 dakikasına doğru dengeyi kurmayı başaran Merzifon Belediyesi Hentbol Spor Kulübü,  55.dakika 32-30 ile farkı 2’ye düşürdü. 55′.33″ dakikasında Beşiktaş Mogaz’da Ivan Nincevic kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra oyunda tansiyon yükseldi ve Merzifon Belediyesi Hentbol SK aradaki farkı 1’e düşürmeyi başardı. Son dakikalarda Beşiktaş Mogaz kalecisi Miroslav Kocic başarılı kurtarışları ile Merzifon Belediyesi’ne kalesini kapadı.58.dakika Beşiktaş Mogaz’da gol silahı Ramazan Döne farkı 3’e çıkardı 34-31. Yine Beşikta Mogaz’da kaleci Kocic kalesini kapadı ve farkın kapanmasına engel oldu. Maçın son saniyelerinde de skoru önde götüren Beşiktaş Mogaz 36-33 ile maçı kazanmasını bildi.

Beşiktaş Mogaz bu galibiyet ile sezona Erkekler Süper Kupası ile başlamış oldu.

Bakmadan Geçme