Süper Lig’de sürpriz gelişme

Erkekler ve Kadınlar Süper Ligi’nde sürpriz gelişme.

HENTBOLHABER.NET- Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Yönetim Kurulu geçen hafta toplanarak liglerde yer alacak kulüpler ve yabancı oyuncu kriterleri olmak üzere gündemdeki konuları görüşmüştü.

Toplantıya ilişkin THF’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre erkeklerde Antalyaspor ve Taşova YIBO; kadınlarda ise Eskişehir Hentbol ile Ardeşen GSK’nın Süper Liglere alınmayabileceği konuşuldu.

Kaynaklardan bugün gelen bilgiler ise THF’nin Ardeşen GSK ve Antalyaspor’u lige kabul ettiğ yönünde. Yönetim kurulunun yaptığı son toplantıda parasını yatıran kulüplerin lige alınması kararı çıktığı, Ardeşen’in de önceki gün gerekli ücreti yatırdığı öğrenildi. Ardeşenli yetkililerin Kastamonu’yu işaret ederek katılım ücretini zamanında yatırmayan kulüplerin lige alındığını belirttikleri, buna istinaden transfer çalışmalarına devam ettikleri bildirildi.

Erkekler Süper Ligi’nin önemli takımlarından Antalyaspor’un ise lige katılım parasının bir kısmını önceden yatırdığı, kalan kısım içinse federasyona bilgi ve evrak verdiği öğrenildi. Antalyaspor Hentbol takımının dernek çatısından Antalyaspor A.Ş’ye geçiş yaptığı ancak işlemler sonuçlanmadığı için prosedürleri zamanında tamamlayamadığı ve bu yönde federasyonu da bilgilendirdiği ifade edildi. 

THF’nin konu ile ilgili resmi açıklamayı haftabaşında yapması bekleniyor. Kulüpler ayrıca ligin en az 14 takımla oynanmasını isterken, yabancı kriterinin değişmesini bekliyor.

Bakmadan Geçme