Taleski’den Elverum’a tek kişilik gösteri

C Grubunda sezonun en ilginç maçlarından biri oynandı. Gollerinin yüzde 70’ini Taleski’nin kaydettiği Metalurg, evinde 2 puan aldı.

HENTBOLHABER.NET – İlk yarısında sadece 15 gol kaydedilen VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 2016/17 Sezonunun en az gol atılan maçında Makedon HC Metalurg, Norveçli Elverum Handball’u 18:17 mağlup etti.

METALURG’UN GENÇLERİ ÇOK HIRSLI

KÜÇÜK ŞEHRİN BÜYÜK TAKIMI: ELVERUM

*C Grubunun ikinci maçında Metalurg’un 2 metrelik genç Sol Oyun Kurucusu Filip Taleski 13 gol attı.

*Sırp kaleci Darko Arsic, Elverum ataklarına karşı mükemmel bir performans gösterdi.

*Metalurg, geçen sezon D Grubundaki 22:19’luk yenilginin rövanşını almış oldu.

*Metalurg’un 66 yaşındaki Hırvat Teknik Direktörü Lino Cervar’ın karşısında 32 yaşındaki Michael Apelgren vardı. Efsane Cervar, galip gelen hoca oldu.

MAÇIN HİKAYESİ: FILIP TALESKI’NİN TEK KİŞİLİK GÖSTERİSİ

Metalurg HC (MKD) – Elverum Handball (NOR) 18:17 (8:7)

Metalurg’un 20 yaşındaki yıldızı Filip Taleski Makedonya’da doğan en büyük hentbol yeteneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Maçta 13 gol atan Taleski, durdurulamaz olduğunu kanıtladı.

Kalede harikalar yaratan Darko Arsic ile birlikte Taleski, Metalurg’un Elverum karşısındaki galibiyetinin anahtarı oldu.

Geçen yıl Üsküp’teki maça benzer olarak her iki taraf da agresif savunma ve kalecilerin yüksek performansları ile diğer tarafın skor üretmesine engel oldu. Arsic, 60 dakika boyunca Metalurg’u oyunda tutan hayati kurtarışlar yaptı.

Elverum’un maçtan önce VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki kısa tarihinde 300 gol sınırına ulaşmak için 26 gole ihtiyacı vardı. Ancak Metalurg’un iyi organize olmuş savunması ve kalede Arsic ile bu sayının neredeyse yarısını atabildi.

MAÇI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Elverum ikinci yarıda öne geçse de oyunun son anlarında Taleski ve kaleye duvar ören Arsic ev sahibine 2 puanı getirdi.

Tomas Cuncik/ehfcl.com

Bakmadan Geçme