THF Yönetim Kurulu üyesinden açıklama

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın A Milli Takım Sorumlusu Hakan Gümüşsoy, Aksaray’da ortaya çıkan kriz ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – Aksaray Belediyesi Kadın Hentbol Takımı ile Voleybol ekibi Kuzeyboru Spor Kulübü arasında çıkan kriz ile ilgili olarak THF Yönetim Kurulu üyesi açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

“KAMU OYUNUN BİLGİSİNE

Aksaray Belediye Spor Kadın Hentbol takımımız Aksaray’da Süper Lige çıkan ilk takımımız olarak 3 sezon bizi gururlandırmıştır.Geçen sezon da gencecik kadrosuyla yeniden Süper Lige çıkma başarısını göstermiştir. Kuzeyboru SK da büyük bir başarı ile Venüs Sultanlar Ligine çıkarak yeni bir gurur kaynağımız olmuştur.

Aksaray Spor Salonumuz, Aksaray Valiliğimiz,Aksaray Belediyemiz ve İl özel idaremizin Aylarca uğraşı ve Trilyonlarca harcamalar yapılması sonrası (Zemin,Aydınlatma,Ses Sistemi,çevre düzenlemesi,Otoparklar) ve sayamadığım yüzlerce kalem iş sonrası Hentbol Kadın ve Erkek A Milli takımlarımıza Hollanda, Yunanistan ve Litvanya zaferleri ile kapılarını aralamış, EHF standartlarında kayıtlı uluslararası bir salon olmuştur.Maçlar TRT Türk’ten TRT SPOR’dan ve EHF TV’den 190 Ülkede Canlı yayınlanmıştır.İnşallah 4-6 Aralık 2020 Portekiz ve Finlandiya karşısında A Milli Kadın hentbol takımımız yine Aksaray Spor Salonumuzda yeni zaferlere imza atacaktır. 25-26-27 Aralık 2020 Türkiye kupası Maçlarıda Aksarayımızda oynanacaktır.Aksaray artık hentbol A milli takımlarımızın uğurlu şehridir.

Hentbolun kalesi olmuş Aksarayda, onlarca oyuncuyu milli takımlara vermiş Aksaray Bld.Spor hentbol takımımız ile Kuzeyboru SK voleybol takımının karşı karşıya getirilmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Tabiki salonu tüm branşların ortak kullanmasından daha doğal birşeyde olamaz.Spora Sporcuya ve hentbole büyük destek veren Belediye Başkanımız Evren Dincer’i tartışmanın odağına çekme çabasındaki art niyetli kişileri sağ duyuya davet ediyorum.

Başkan bizim Başkanımız, her iki takımda bizim takımımız. Federasyonum adına Başkanımız Evren Dinçer ve gururumuz Aksaray Bld.Spor hentbol takımını hedef alan olumsuz paylaşımları şiddetle kınıyorum.

Hakan GÜMÜŞSOY

THF.Yön.Kur.Üy.

Kadın A MİLLİ Tak.Sor.As Bşk.”

Haber

Bakmadan Geçme