Toyota Bundesliga heyecanı başladı

Dünya hentbolunun en çekişmeli ligi Almanya Toyota Bundesliga başladı. Sezon öncesi yıllık bütçesini açıklayan takımlar arasında yine en zengini THW Kiel…

1965’ten bu yana kesintisiz devam eden Almanya Hentbol Ligi ToyotaBundesliga’da yeni sezonun perdesi açıldı.  TV Grosswallstadt – MTMelsungen maçıyla start alan yeni sezonda ligde yine 18 takım mücadeleedecek. 90’lı yılların başından itibaren lige damgasını vuran ve son 20yılda 14 şampiyonluk alan Kiel ise sezonu cumartesi günü Gummersbah’laoynayacağı maçla açacak.

Yeni sezon öncesi büyük hedeflerle sezona giren takımlar, sezonlukbütçelerini de açıkladı. Çok sağlam kulüp yapıları kuran Alman ekipleriarasında yine en büyük bütçe THW Kiel’in olacak. Geçen yıl 9,5 MilyonEuro’luk bütçesine ne bir kesinti ne de ekleme yapan Kiel’i, 2012-2013sezonunda 900bin euro bütçe artışı açıklayan ve toplam 9 milyon eurobütçeye ulaşan Hamburg takip edecek. Geçen yıl toplam 5,2 milyon Euroolan bütçesini bu yıl 7,5 milyon euro’ya taşıyan Rhein Neckar Löwen iseen zengin 3. Takım olacak. Flensburg Handewit 5, Füchse Berlin 4,7 ,Lemgo ise 4,5 milyon euro’luk bütçesiyle üst sıralarda yer almayaçalışacak.  18 Takımın toplam bütçesi hesaplandığındaysa ortaya çıkanrakam, ekonomik anlamda çöken birçok hentbol ligine parmak ısırtacakcinsten… Geçen yıl 72,9 Milyon Euro olan toplam bütçe bu yıl 73,65Milyon Euro’ya yükselmiş oldu.

Haber

Geçen yıl 4567 maç başına ortalama seyirciye oynanan ligde bu yılortalama rakamın 5500 civarına ulaşması bekleniyor. Geçen yıl, birönceki yıla göre düşüş gösteren ortalama izleyici sayısının, yenitransferler ve artan bütçelerle birlikte yine artışa geçmesiöngörülüyor.

Kaynak:Sports TV

Bakmadan Geçme