Türk antrenörler için büyük fırsat

2020-2021 sezonu itibariyle gerek milli takımların gerekse de Avrupa Kupalarında mücadele edecek kulüplerin baş antrenörleri için büyük fırsat Türkiye’de…

HENTBOLHABER.NET – 2020-2021 sezonu itibariyle gerek milli takımların gerekse de Avrupa Kupalarında mücadele edecek kulüplerin baş antrenörlerinde ön koşul olarak aranacak Master Coach – Pro License belgesi için Türkiye planlamaya dahil edildi.

RINCK CONVENTION Semineri 9-10 Şubat 2017 tarihlerinde Viyana’da gerçekleştirildi.

Ülkemizi temsilen Eğitim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Murat BİLGE seminere iştirak ederken, toplantının ilk gününde, EHF CAN sorumluları Helmuth Höritsch ve Peter Fröschl tarafından hali hazırda uygulanan EHF Pro Lisans uygulaması, kursları ve 2020 hedefleri aktarıldı. Devamında ise 2016’da ulusal Master Coach ve Pro Lisans kurslarını açan İspanya – Portekiz, Almanya, Sırbistan ve Macaristan adına gelen temsilciler, gerçekleştirdikleri kurslarla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantının ikinci ve son gününde ise, anlaşmaya imza atan tüm ülkeler, antrenör eğitimleri ile mevcut durumlarını, uygulamalarını, hedeflerini ve antrenör lisanslama şartlarını katılımcılarla paylaştılar.

Seminer boyunca yapılan karşılıklı mutabakatlar doğrultusunda, Türkiye olarak 2017 yılında uluslararası bir antrenör gelişim semineri ve 2018 yılında da Ulusal Master Coach ve Pro Lisans Kursu organizasyonları, Avrupa Hentbol Federasyonunun faaliyet programı içerisine dahil edildi.

Türkiye Ulusal Master Coach – Pro License Kursu için gerekli açıklamaların daha sonra Eğitim Kurulu tarafından kamuoyuna aktarılacağı ifade edildi.




Bakmadan Geçme