‘Türk Hentbolunu Dünya Kupası Kurtarır’

A Milli Bayan Hentbol Takımı’nın oyun kurucusu Serpil İskenderoğlu, 2013 Dünya Kupası’na mutlaka katılmaları gerektiğini belirterek, ”Türk hentbolunu dünya kupası kurtarır. Onun haricinde daha da kötüye gidebilir” dedi.

 A Milli Bayan Hentbol Takımı’nın oyun kurucusu Serpil İskenderoğlu,16 yaşından beri bütünHaber milli takım organizasyonlarında yer aldığını,artık 6-22 Aralık 2013 tarihlerinde Sırbistan’da düzenlenecek dünyakupasında mücadele etmek istediğini söyledi.

Geçen sezon Muratpaşa Belediyesi ile hem Türkiye Kupasını kaldıranhem de şampiyonluk sevinci yaşayan İskenderoğlu, 2013 Dünya Kupası 4.eleme grubunda oynadıkları iki maçta bir galibiyet bir de mağlubiyetaldıklarını hatırlattı.

İskenderoğlu, deplasmanda Portekiz’e karşı 38-36’lık skorla alınanmağlubiyetin kendileri için sürpriz olduğunu ifade ederek, aynı sonucunbir daha tekrarlanmayacağının sözünü verdi.

”Azerbaycan bizim rakibimiz değil” diyen milli hentbolcu,”Azerbaycan’ı evimizde farklı yendik. Yarın da deplasmanda rahat birgalibiyet alacağız. Portekiz mağlubiyetini ise beklemiyorduk. Sakatoyuncularımız iyileşti. Aramıza yeni genç arkadaşlar da katıldı. 1Aralık Cumartesi günü Ankara’da oynayacağımız Portekiz maçına ilişkinhiçbir şüphem yok. Gruptan çıkıp play-off aşamasını da geçerek dünyakupasına katılacağımıza inancımız tam. ‘Garanti gideceğiz’ demekistemiyorum. Nazar değmesinden korkuyorum” şeklinde konuştu.

SEYİRCİNİN İLGİSİZLİĞİ

İskenderoğlu, hentbol karşılaşmalarında tribünlerin boş kalmasına dikkati çekerek, ”Hentbola ilginin artması için 2013 Dünya Kupası’na katılmamız gerekiyor. Dünya kupası hentbola ilgiyi artıracaktır. Kesinlikle Sırbistan’a gitmeliyiz. Bunu gerçekleştirirsek sponsorlar, televizyon yayınları ve seyirci artacaktır. Türk hentbolunu dünya kupası kurtarır. Onun haricinde daha da kötüye gidebilir” dedi.

Kaynak: NTVSPOR

Bakmadan Geçme