Türkiye favori değil ama sürpriz yapabilir

Foto: Luka Stanzl
EHF Euro 2022’de Eleme Grubumuzda ki rakibimiz Slovenya’dan kura sonrası resmi açıklamalar geldi.

HENTBOLHABER.NET – EHF Euro 2022 kura çekimi sonra eleme grubunda Slovenya, Polonya ve Hollanda ile eşleştik.

Kura çekimi sonrası değerlendirmelerde bulunan Slovenya Milli Takımı Başantrenörü Ljubomir Vranješ ve kaptan Vid Kavtičnik, Milli takımımızı favori olarak grupta görmediklerini dile getirdiler.

Ljubomir Vranješ, “Kuradan memnun olmalıyız. Grupta favori biziz. EHF Euro 2022 eleme grubuna Polonya müsabakası ile başlayacağız. Son Avrupa Şampiyonası’nda Polonya’nın ne yapabildiğini gördük. Genç bir milli takım. Hollanda her yıl üzerine koyan bir takım ve artan bir performansları ile üzerine koyuyorlar. Henüz Türkiye hakkında fazla bir şey söyleyemem ama her zaman dikkatli olmamız gerektiğinin farkında olmalıyız. Macaristan ve Slovakya’da olmak için hedefimiz net, eleme grubu müsabakalarında başarılı olmalıyız” dedi.

Vid Kavtičnik, “Kura sonucundan memnunum. Kaliteli rakipler ile taraftarlarımızın önüne mücadele edeceğiz.  Hollanda gücünü zaten gösterdi ve müsabakalarda problemler yaşadık. Polonya’da zaten gücü belli ve aynı şekilde dikkat etmeliyiz.  Polonya’da aynı şekilde son yıllarda tam olarak gücünü gösterememiş ancak Avrupa’da kendini kanıtlamak isteyen çok iyi bir genç ekip. Türkiye her zaman favori değil ama sürpriz yapabilir. Milli takımımızın diğer ekiplerden daha iyi olduğundan eminim ve Avrupa Şampiyonası’nda olacağımıza inanıyorum.

Diğer haberler…

Hollanda, Polonya ve Slovenya ile EHF Euro geçmişimiz

EHF Euro 2022’de fikstür belli oldu

Bakmadan Geçme