Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş Mogaz

Erkekler Türkiye Kupası’nı finalde Amasya Taşova YİBO’yu 33-26 yenen Beşiktaş Mogaz kazandı.

Ankara THF spor salonunda düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü finali sona erdi. Finalde Amasya Taşova YİBO ve Beşiktaş Mogaz karşı karşıya geldi. İlk yarısını 18-12 önde kapatan Siyah Beyazlılar, maçı da 33-26 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Siyah-beyazlı ekip, Türkiye Kupası’nı üst üste 4’üncü, toplamda ise 12. kez müzesine götürdü.

Karşılaşma öncesi dün Tunceli’de düşen helikopterde hayatını kaybeden şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Beşiktaş Mogaz’a kupasını, karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Vekili Adem Ceylan birlikte verdi.

Final oynama başarısı gösteren Amasya Taşova SK takımına ise madalyalarını Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan ve Federasyonumuz Başkan Yardımcısı Ahmet Kıvrak takdim etti.

Maçı yöneten gözlemci ve hakemlere ise şiltlerini Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve MHK Başkanı Barbaros Yılmaz verdi.

Salon: THF
Hakemler: Kürşad Erdoğan, İbrahim Özdeniz

Amasya Taşova YİBO: Yevgen (Stanko), Ekrem Tüfekçidere, Yuzhbabenko, Karanovic 7, Samet Kanberoğlu 6, Çetin Çelik, Adnan Tayfur, Victor 4, Duric 3, Maros 5, Maksym 1

Beşiktaş Mogaz: İbrahim Demir (Doğukan Karatay), Vrazalic 5, Pribak 2, Tolga Özbahar 8, Onur Ersin 3, Nincevic 2, Ramazan Döne 5, Krsmancic 1, Buljubasic, Holpert 3, Doğukan Keser, Radojkovic 4, Emre Bakır

İlk yarı: 12-18
Diskalifiye: Ekrem Tüfekçidere (Amasya Taşova YİBO)

İki dakika cezası alanlar:
Krsmancic (2), Pribak (Beşiktaş Mogaz)

Bakmadan Geçme