Türkiye'nin Ümitleri Hala Devam Ediyor

Hentbolhaber.Net yazarlarından Dr.Zeki Pehlivan , THF Spor Salonunda oynanan 2014 Bayanlar Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu müsabakası, Türkiye- İtalya, siz hentbol severler için kaleme aldı.

Ayrıca Hentbol Severlere Fotoğraf karelerinide ekleyen Dr.Zeki Pehlivan’ın haberi şu şekilde:

"A Milli Bayan Hentbol Takımımız, 2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeleri 4. grup 3. maçında İtalya’yı deplasmanda 22-21 mağlup ederek, final grubuna katılabilme yolundaki ümitlerini arttırdı.  Daha önce; Hollanda ile kendi evimizde, İspanya ile deplasmanda oynanan maçları kaybeden millilerimiz, gruptaki dördüncü maçında, 29 Mart Cumartesi günü Ankara THF Spor salonunda, Norveç’li hakem ikilisi Lars Jorum, Kim-Rune Stenhaugmo’nun yönettiği maçta İtalya ile karşılaştı ve bu maçı da kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Mücadelenin ilk yarısı 10-9 Milli Takımımızın üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda skor üstünlüğünü koruyan Türkiye, maçı 23-21 kazanarak, puanını 4’e yükseltti.

Yasemin, Yeliz Özel, Çağla, Yeliz Yılmaz, Esin, Nurceren ve kaleci Merve ilk yedisi ile maça başlayan millilerimiz maçın başlarında biraz tutuktu. Maçtaki ilk hücumumuz İtalya kalecisinde kaldı. Maçın ilk gölü ise İtalya’nın sağ kanadından geldi. Milli takımımızın ilk gölünü ise hızlı hücumdan Yasemin buldu. İlk 5 dakikada durum 2-2 geçilirken, 8. dakikada durum 5-2 İtalya lehine idi. Bu dakikalarda İtalya millilerimize göre daha etkili hücum yaptı. 10. dakikada durum 6-2 İtalya lehineyken millilerimiz ilk takım molasını aldı. Moladan sonra oyuncu ve kaleci değişikliğine giden millilerimiz biraz toparlandı ve durumu 6-4’e getirdi. Yeliz Özel ve Yasemin’in çabalarıyla 6-5 olan skorda 18. dakikada 6-6 eşitlik sağlandı.  Karşılıklı gollerle 28. dakikaya gelen takımlar Yeliz Özel’in gölüyle 10-9 milli takımımızın öne geçti ve ilk yarı sonucu bu skorla bitti.

İkinci yarı, oyuncu değişiklikleriyle maça başlayan milli takımımız, ikinci yarının 3. dakikasında durumu 12-9 yaptı. Ancak bu dakikada 2 dk. cezası alan Yeliz Yılmaz’ın oyundan çıkması sonucu 6. dakika içine girilirken İtalya durumu 12-12’ye getirdi. 7. dakikada İtalya’nın 7 metresinin gol olmasına izin vermeyen kalecimiz Derya İtalya’nın öne geçmesine izin vermedi. İkinci yarının 13. dakikası geldiğinde millilerimiz durumu 15-13 lehimize çevirdi. 19. dakikada ise durum 19-16 idi. Ancak bu dakikadan sonra toparlanan İtalya 25. dakikada durumu 20-20 berebere yaptı. Bu dakikadan sonra oyuna biraz daha ağırlığını koyan Yeliz Özel bireysel çabasıyla millilerimizi 21-20 öne geçirdi ve 28. dakikada durum 22-20 oldu. Bu farkı korumayı başaran milli takımımız maçın sonunda 23-21 İtalya’yı yendi.

Bu sonuç, Türkiye için önemli bir sonuçtu. Çünkü, 30.03.2014 Pazar günü İspanya’da oynanacak İspanya-Hollanda maçı bizim içinde kırılma maçı olacak. Hollanda’nın İspanya’yı bu maçta yenmesi halinde, Türkiye’nin kalan iki maçı olan, İspanya ile kendi evimizde oynayacağımız maçı kazanır ve Hollanda ile deplasmanda beraberlik ya da galibiyetimiz durumunda, grup ikincisi olarak finallere katılabileceğiz.

Milli takımımıza başarılar diliyoruz, şansımız bol olsun."

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

  Bu haber Özel Haberdir. Kaynak gösterilmeden haber veya fotoğraflar kullanılamaz.

Bakmadan Geçme