“Uçan Adamlar”dan Yasin Yüzbaşıoğlu

Zeynep & Elif'in Köşesinin konuğu Göztepe'nin başarılı Hentbolcusu Yasin Yüzbaşıoğlu.

“Uçan Adamlar”dan Yasin Yüzbaşıoğlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hentbolhaber.Net ailesine iki yeni isim Zeynep Altunkaynak ve Elif Erol dahil oldu.

Zeynep Altunkaynak ve Elif Erol ikiside Hentbolcu, ikiside Hentbol Gelişimi için çaba harcayacan kişiler. Artık Hentbolhaber.Net’te Zeynep & Elif ‘in Köşesinde çeşitli röportajlarını, yorumlarını ve farklı bakış açılarınıZeynep & Elif’in bakış açısı ile görebileceksiniz.

Göztepe şampiyonluğa giderken, taraftarlarının takmış olduğu “Uçan Adamlar” lakaplı Göztepe’nin deneyimli oyuncusu Yasin Yüzbaşıoğlu, Zeynep & Elif’in köşesinde.

Haber

Yasin Yüzbaşıoğlu ve özel hayatı

Zeynep & Elif (Z&E) : Yasin Yüzbaşıoğlu Kim dir?

Yasin Yüzbaşıoğlu( Y.Y.): 21.05.1982 İzmir’de ailenin ilk çocuğu olarak doğdum. Halit Bey İlkokulu ardından Hacı Şakir Eczacıbaşı Ortaokulunu bitirdim. Liseyi Atatürk Anadolu Teknik Lisesinde okurken hentbol ile tanıştım. Ardından Ege Üniversitesi EGEMYO da Bilgisayar Programcılığı okudum. Sonrası şu anki duruma gelişimde biraz karışık. Açık Öğretim işletme Bölümü hala 3. Sınıf öğrencisiyim, ayrıca Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümünü dikey geçişle kazanarak intibak senesinin sonunda Ege Üniversitesi BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne girdim. Son mezun olduğum Lisans bölümü. Halen Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Hareket ve Antrenman Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrencisiyim. Mezun olduğum Ege BESYO da Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyorum.

(Z&E) : Neler yapmaktan hoşlanırsınız. Özel olarak yaptığınız mutluluk duyduğunuz bir hobiniz var mı?

( Y.Y.):   Pek sabit yaşayabilen biri değilim. O yüzden neresinin önemli olmadığı, özellikle çok kalabalık olmayan doğaya yakın yerleri görmeyi severim. Hatta doğa ve şehir fotoğrafı çekmek en çok yapmayı sevdiklerimden. Keyif aldığım başka bir şey de müzik dinleyerek yürümek. Klasik olarak kitap okurum ve sadece yola çıkarım, nereye gittiğimi düşünmeden araba kullanırım eğer çok sıkıldıysam.

Haber(Z&E) : Ailenizle mi yaşıyorsunuz?

( Y.Y.):   Aileme yakın yaşıyorum diyelim.

(Z&E) : Ne kadar süredir yalnız yaşıyorsunuz? Zorlukları güzellikleri nedir? Açıkçası bu zamana kadar evlenmeyi kariyeriniz için mi düşünmediniz?

( Y.Y.):   Yalnız yaşıyorum aslında yaklaşık 7 sene falan olmuştur. Alışan insan için yalnızlık hem iyi hem kötü. Bu durumu seviyorum ama. Evlenmek ile ilglil bir düşüncem olmadı. Sanırım o noktaya gelebilecek biri olmadı hayatımda.

(Z&E) : Hayatınız da özel biri var mı?

( Y.Y.):   Kız arkadaşım yok sorunun cevabı. Ama özel insanlar var hayatımda. Şu aralar en özeli de kardeşimin oğlu URAS.

(Z&E) : Geçmiş yıllarda Ankara serüveniniz oldu. Daha sonra İzmir’e dönüş yaptınız. Hep İzmir takımlarında oynadınız. İzmir’de sizin için önemli olan şeyler var mı?

( Y.Y.): Oldu ve bana çok şey kattı. 2004-2005 sezonunda Çankaya Belediyesi ‘ne transfer oldum ki bilen bilir hentbolun dinamolarındandı. Şu anki durumu dile getirmek bile istemiyorum. Büyük takımların bu durumlara düşmeleri maalesef Türkiye hentbolu adına kötü. Orda çok şey öğrenme fırsatım oldu. Gidişim, orda yaptıklarım, dönüşüm hepsi ayrı hikaye fırsat. Evet maalesef İzmir öyle bir şehir ya sizi kendine bağlar ya da nefret eder dönmezsiniz. Arasını görmedim daha. Benim herşeyim burda tabiki ailem en başta. Eğitimim adına aldığım bazı kararlar sonucu çok farklı noktalara gittim. Eskişehir’e gittim ve ordan İzmir’e bir şekilde döndüm. Sonucunda da hem İzmir hentbolu için hem benim için iyiye gitti her şey. İzmir hayatımda hep kalacak olan en güzel isim olacak buna eminim.

Göztepe ve şampiyonluk

(Z&E) : Göztepe’deki takım arkadaşlarınızın bazılarıyla ilk defa oynuyorsunuz. Şampiyonluk yolunda ilerliyorsunuz. Siz takıma en kısa sürede adaptasyonu nasıl sağladınız?

( Y.Y.):Evet bazı arkadaşlarla ilk defa oynuyorum. Ama çok yabancılık çekmedik. Keza kimini alt yapılardan, Üniversite takımımdan, kimini de diğer takımlardan karşılıklı oynadığım için az çok tanıyorum. Benim adaptasyon sorunum kendi adıma pek olmadı. Dediğim gibi bir kaçı hariç uzun zaman oynadığım arkadaşlarımdı. Zaten takımın oluşumu aşamasında oyuncular seçilirken de bu uyumun sağlanabileceği özellikte sporcuların tercih edilmesi de işimizi kolaylaştırdı. Biz aslında daha isimler ortadayken bir takım olmuştuk bana göre.

Haber(Z&E) : Göztepe olarak ligi Namağlup bitirdiniz. Play-Offlar sonunda şampiyonluk gelecek mi?

( Y.Y.):Evet sezonu namağlup bitirdik. Sezon iyi geçti güzel sonuçlar aldık. Bir takım olduğumuzu gösterdik ve Play-Offlar içinde favori olduğumuzu inkar etmiyorum. Bir sorun çıkmadan Süper Lige Göztepe markasını Şampiyon olarak taşıyacağımızı düşünüyorum.

Türkiye’de Hentbol

(Z&E) : Hentbolun yurt dışında çok gelişmiş olmasını neye bağlıyorsunuz. Türkiye’de gelişmesi için sizce neler yapılabilir?

( Y.Y.):Türkiye de sporun gelişmiş olduğunu düşünmüyorum ki, hentbol olsun. İnsanların bilinç seviyesine, kültürel yapılarına bağlıyorum daha çok. Avrupa’da insanlar soğuk havada spor müsabakası seyretmeye salonlara giderken, biz AVM peşinde koşuyoruz. Sanırım medya ve futbol baskısı diğer branşların önünde çok büyük engel.

(Z&E) : Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksel Okulunda araştırma görevlisi olarak Hentbolde performansı geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptığınızı duyduk. Bahsedermisiniz?

( Y.Y.):   Evet çalışma olarak hentbol adına 1 çalışma yaptım. Fakat hala eğitim aşamasında olduğum için öncelikle kendimi yeterli seviyeye taşımam gerekiyor. Hentbol adına yapmak istediğim çalışmalar var. Hatta üzerinde çalıştığım şeyler var.

Haber

(Z&E) : Son olarak bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz ve umut ediyoruz ki Play-Off’larda İzmir’e Şampiyon olarak döneceksiniz.

(Y.Y.) : Ben teşekkür ederim. Göztepe’miz başarıyı hak ediyor. Başkanımızla birlikte şampiyon olacağız.

Bakmadan Geçme