'Uğur beyi heyecanla takip ediyoruz'

Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Gökhan Kaya, hentbolhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Acar Davut'un hazırlayıp sunduğu Hafta Ortası programına konuk oldu. Kaya, birbirinden kritik açıklamalarda bulundu.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Yaklaşan Türkiye Hentbol Federasyonu seçimleri öncesinde, 4-5 aydır yalnızca başkan adaylığını açıklayan Uğur Kılıç’ın vaatlerini, projelerini dinlediklerini söyleyen Kaya, an itibariyle başka da bir aday göremediklerini söyledi. Uğur Kılıç’ın faaliyetlerinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Öte yandan bir diğer kritik açıklama da transfer noktasında geldi. Neslihan Çalışkan’ın Kastamonu’ya transferinin ve transfer yönteminin herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Kaya; “İnşallah bu süreçten sonra sosyal medyadan sporculara mesaj atma dönemi biter, inşallah sporculara arkadaşlarıyla haber gönderme dönemi biter” dedi.

“GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK”
Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Gökhan Kaya’nın açıklamaları şu şekilde: “Güzel bir başlangıç yaptık. Takımımız sezona iyi başladı. Bir yöneticinin en mutlu olduğu an planlarının tuttuğu andır. Bizde de şu an her şey planladığımız gibi gidiyor. İyi bir başlangıç yaptık. Eskişehir Anadolu Üniversitesi maçı biraz şanssız geçti. O maçı da kazansaydık 3’te 3 ile başlamış olacaktık. Zaten oturmuş bir kadromuz vardı. Hocalarımızla yaptığımız planlamalarımızla da sene başı takviyeler yaptık. Sonrasında teknik ekibimizin güzel planlamasıyla iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. İyi bir fikstür de çektiğimizi düşünüyorum. Bunu da aldığımız galibiyetlerle avantaja çevirdik. Şu anda da takımımızda olumlu bir hava var. Gidişattan memnunuz.”

“ÜST SIRALARI ZORLAYAN BİR TAKIM OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Kaya: “Ligin kalitesi geçmiş döneme göre biraz daha arttı. Daha kaliteli, daha iyi bir lig olacağını düşünüyorum. Biz de buna göre tüm planlamalarımızı yaptık. Kulüp yönetimi olarak, teknik ekip olarak hedefimiz hep en yukarda olmak. Çıkabildiğimiz yere kadar çıkmak. Tabi sezon içinde bazı planlamalar sizin dışınızda gelişiyor. Bunlarla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Şu anki kadromuzla, planlamalarımız doğrultusunda kesinlikle yukarıda olacağımızı düşünüyorum. Sezon içindeki dinamikler bize ne getirir onu kestiremiyoruz. Geçen sene olduğu gibi üst sıraları zorlayan iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum.”

NESLİHAN’IN KASTAMONU’YA TRANSFERİ
Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Gökhan Kaya: “Neslihan transferi benim için hem üzücü hem de sevinç duyduğum bir transferdir. Üzüldüğüm konu: İyi bir oyuncu kaybettik, iyi bir karakter kaybettik. Sevinçli olduğum konu ise Neslihan’a verdiğimiz sözü Üsküdar Belediye Spor Kulübü olarak tutmak oldu. İlk geldiğimizde Neslihan ile 3 yıllık bir anlaşma yapmıştık. Neslihan bize Avrupa hayali olduğunu söyledi. Biz de Avrupa hayalini gerçekleştirmek için ona her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Sporcumuza verdiğimiz sözü tuttuğumuz için çok mutluyum. Onun Avrupa gibi bir hedefi vardı. Kastamonu da bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor. Bu da Neslihan için bir fırsattı. Neslihan’ın önünü açmak istedik. Bizde çok önemli işler yaptı bence Kastamonu’da çok başarılı olacaktır. Tabi ki güç kaybı yaşadık ama sezon öncesi hocalarımızla kadro mühendisliğini yaparken birçok bölgeye alternatifler yaratmaya çalıştık. Neslihan’ın transferi güç kaybı ama onun yerinde oynayacakların da bir değer olduğunu düşünüyorum. Ellerinden geldiği kadar Neslihan’ın yokluğunu bize aratmayacaktır. Keza bu hafta Eda’nın gösterdiği performans da buna bir işarettir.”

Kaya: “Bugün birçok kulübe baktığınızda Üsküdar’dan yetişmiş, Üsküdar’dan yolu geçmiş birçok sporcu var. Bu yetiştirme işini yaparken yarışma performansını da bırakmamak lazım. Çünkü hep yetiştirip gönderirseniz, bu sefer eldeki oyuncu grubuyla yarışamazsanız bu da sıkıntı. Bu noktada da sağ olsun teknik heyetimiz gerçekten çok duyarlı, kulüp menfaatlerini gözetiyorlar. Bizimle aynı şeyi gözetiyorlar. Bu sebeple hem üretip sporcuların önünü açarken hem de içerde ciddi yarışmacı bir takımımız oluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Neslihan transferi de bence buna çok iyi bir örnek.”

Kaya: “Transfer sürecinde 3 taraf da mutlu oldu. Biz de, Kastamonu da, Neslihan da mutlu. Bu transferde bence en önemli şey işlerin profesyonelce yürümesiydi. Yıllar içerisinde transfer süreçlerinde bazı hoşumuza gitmeyen durumlar oluyor. Çünkü hentbolda oyuncu pazarı az olduğu için herkes bir başkasının oyuncusuna talip oluyor ama sağ olsun burada Kastamonu kulübü çok doğru ve güzel bir iletişim ağı kurdu bizimle. Sporcumuzla iletişim kurmadan direk bizimle diyalog kurarak resmi tekliflerini ilettiler. Biz kendi tekliflerimizi ilettik. Böyle bir haftalık süreç oldu. Bu sürecin sonunda da gayet açık bir şekilde birbirimizle iletişim kurarak bu transferi sonlandırdık. Herkes için bu transfer örnek olsun. Bir oyuncuyu isteyebilirsiniz ama bence öncelikle o kulübün ilgili yöneticisi veya başkanıyla iletişim kurarak bu transfer sürecini yönetmek en doğrusu diye düşünüyorum. İnşallah bu süreçten sonra sosyal medyadan sporculara mesaj atma dönemi biter, inşallah sporculara arkadaşlarıyla haber gönderme dönemi biter. Herkes Ahmet Cevher gibi karşıdaki kulüplerle iletişim kurar ve bu transfer sürecini yönetir. Tekrardan teşekkür ediyorum, güzel bir süreç yönettiler, tebrik ediyorum.”

“HENTBOLUN BİZİ NEREYE GÖTÜRECEĞİ SORU İŞARETİ”
Kaya: “Basketbol şubesi sıkıntı yaratmaz. Biz bu sene basketbol branşını aktif hale getirdik. Basketbol branşını açtığımız sezonda hentbolda iki önemli transfer yaptık. Hem Neriman’ı hem Eda’yı kadromuza kattık. Hentbolla alakalı olumsuz bir görüşümüz yok ama tabi ki hentbolun bizi nereye götüreceği biraz daha soru işareti.

YAKLAŞAN FEDERASYON SEÇİMLERİ
Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Gökhan Kaya: “Seçime yaklaşık bir ay var. Biz 4-5 aydır sadece Uğur Kılıç beyin ismini duyuyoruz, projelerini dinliyoruz. Güzel bir propagandası var. Güzel argümanları var. Keyifle dinliyoruz. Heyecanlanıyoruz. Onun dışında başka bir aday var mı bilmiyorum. Eğer varsa şu ana kadar çıkıp projelerini, düşüncelerini, ne yapacaksa açıklaması gerekmez miydi? Yoksa hentbolda her şey çok mu iyiye gidiyor? Şu anda Uğur beyi heyecanla takip ediyoruz. Ben ne zaman yazılı ve görsel basını açsam, hentbolla alakalı çıkan haberlerin çoğu Uğur beyle alakalı. Bu güzel bir şey. Vaatleri var, yapacağı şeyler olduğun söylüyor, bu heyecan verici. Keşke aday varsa, herkes çıksa da vaatlerini sunsa, bir şeylerin düzeleceğini söylese biz de heyecanlansak. Ama gördüğüm kadarıyla tek aday var, Uğur Bey. Bir tek o konuşuyor, bir tek o bir şeyler ortaya koyuyor. Başka aday varsa, biz bilmiyorsak kusura bakmayın. Varsa da demek ki hentbolda her şey çok iyi. Kim aday olacak bilmiyorum ama kim hak ediyorsa o olsun. Ama dediğim gibi Uğur beyin projelerini, düşüncelerini, argümanlarını heyecanla takip ediyoruz. Onu görüyoruz, mutlu oluyoruz, bir şeyleri değiştirmekten bahsediyor ve hedefleri olduğunu söylüyor. İnsanların heyecanı varsa, isteği varsa önlerini açmak lazım. Hem hentbolcu geçmişi olan hem de heyecanı olan bir insan var, inşallah güzel sonuçlar olur.”

Bakmadan Geçme