Ülke bayrakları asılmama kararı alındı, sonrası?

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 1. turda Muratpaşa Belediyespor’un Yunanistan takımı PAOK ile oynadığı iki maçta bayrak krizi yaşandı.

HENTBOLHABER.NET – EHF Kupası 1.Tur müsabakası Paok – Muratpaşa Belediyesi SK maçı öncesi Ülke bayrakları asılmama kararı alındı.

Peki sonra ne mi oldu? işte detaylar:

Karşılaşmalarda yaşanan bayrak krizi, sahadaki mücadelenin önüne geçti. İlk maç öncesi yapılan teknik toplantıda Yunan takımı temsilcileri taraftarı tahrik etmeme adına yönetmelikteki kural gereği salona iki ülke bayrağının asılmaması kararı aldı. Maç başlama saatinde Muratpaşa Belediyespor yöneticileri salonda sadece Yunanistan bayrağının asılı olduğunu fark etti. Türk bayrağının asılması gerektiğini saha gözlemcisine ileten yöneticiler, olumsuz yanıt aldı. Yunan takımı temsilcileri de maçın oynanacağı salona Türk bayrağının asılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Muratpaşa Belediyespor yöneticileri, yönetmeliğe göre iki ülke bayrağının asılı olması gerektiğini, bu yapılmayacaksa sadece EHF bayrağının yer alması gerektiğini saha gözlemcisine iletti. Gözlemci de Türk yöneticilere salonda yaşananlar hakkında rapor tutacağını ifade etti.

“Maç öncesi yapılan toplantıda her iki takım ülke bayraklarını asmama kararı aldık”

Muratpaşa Belediyespor Hentbol Şube Sorumlusu Özcan Yılmaz, yaşananlar hakkında şunları söyledi:

“Maç öncesi yapılan toplantıda her iki takım ülke bayraklarını asmama kararı aldık. Salonda asılı Yunan bayrağı vardı. Salonda ya iki ülke bayrağı asılmalı ya da iki ülke bayrağı asılmayıp, sadece EHF bayrağı yer alması gerekir. Biz, ‘Madem bayrak asılmayacak dendi niye asıldı’ diye yetkililerle konuştuk. Türk bayrağımızın da asılması gerektiğini belirttik. Gözlemci ile görüştük. Önceden asıldığı için indirilmesinin taraftarı tahrik edeceği belirtildi. Gözlemci de yaşananları rapor tuttuğunu söyledi. İtirazlarımızdan dolayı maç 5 dakika geç başladı. Yönetmelik gereği sahaya çıkmama durumunda cezayla karşı karşıya kalmamak için maçı oynadık. Biz EHF ve başkanına dilekçe gönderip, gerekli yerlere şikayetimizi yaptık.” 

KAYNAK: DHA

Bakmadan Geçme