Uluslararası Şehit Şerife Bacı turnuvası Kastamonu’da

Kastamonu Belediye’sinin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan bu sene ilk olacak turnuva, 26-30 Ağustos tarihin de Kastamonu da gerçekleştirilecek.

HENTBOLHABER.NET – Uluslararası Şehit Şerife Bacı  turnuvası Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Oynanacak turnuvaya; Metalurg (Makedonya),Genç Uşak spor Kulübü, Artsam Spor Kulübü ve Kastamonu Belediye Spor Kulübü’ olmak üzere 4 takım katılacaktır.

Daha önce Kastamonu’daki turnuvaya katılacağını açıklayan Osmangazi Belediyesi Spor Kulübü turnuvada yer almayacak.

TURNUVA PROGRAMI
26.08.2015

Saat:16.00 Artsam Spor Kulübü – Genç Uşakspor
Saat:18.00 Kastamonu Belediyesi SK- Metalurg

27.08.2015

Saat:15.00 Artsam Spor Kulübü – Kastamonu Belediyesi SK
Saat:17.00 Genç Uşakspor- Metalurg

28.08.2015

Saat:15.00 Genç Uşakspor- Kastamonu Belediyesi SK
Saat:18.00 Artsam Spor Kulübü – Metalurg

Haber

ŞEHİT ŞERİFE BACI KİMDİR?
1921 yılında deniz yoluyla İnebolu’ya gelen cephanelerin, karadan cephede savaşan askerlere ulaştırılması gerekiyordu.

Bu görevi çevredeki yaşlı erkekler ve kadınlarımız üstlenmişti. 1921 yılının Şubat ayında,soğuk,tipili bir günde erkenden İnebolu’da cephaneler arabalara yüklendi ve yola çıkarıldı. Kağnı kafilesinin sonunda,sırtına sardığı çocuğu ile Şerife Bacı da bu sefere çıkmıştı. Seydiler’in Satı Köyü’nden olan Şerife Bacı kafileyi izliyor,onlarla beraber cephaneyi bir an önce varacağı yere ulaştırmaya gayret ediyordu. Hava iyice kararmıştı.Kar biraz fazlalaştı.,tipiye dönüştü.Şerife Bacı kağnıdaki cephaneyi çocuğunun yorganı ile iyice örttü. Çocuğunu mermi sandıkları arasına gizleyerek üzerini kapattı. Tipi o kadar fazlalaşmıştı ki, ilerleyemez oldular. Durmak ölümdü.

Cephede askerler cephane bekliyorlardı. Şerife Bacı elinin,ayağının uyuşmaya başladığını hissediyordu. Durmadan ilerlemeye çalışıyordu. Kastamonu Kışlası önüne vardığında donmuştu. Sabaha karşı Kastamonu’nun kapısı sayılan kışlada, kule nöbetçileri, alaca beyaz karanlıkta belli belirsiz bir kağnı gördüler. Kimdi bu gelen ve ne zaman kara saplanmıştı? Hemen haberdar edilen Osman Bey, Devrekanili Cemil ve Beşiktaşlı Rıfat Çavuşları gönderdi. Kağnının yanına ulaşan Cemil ve Rıfat Çavuş dehşetle ürperdiler.Kağnının arkasında bir kadın vardı. Genç bir kadın.Cephanenin üstüne örttüğü yorganı kucaklamak ister gibiydi.Ama çoktan donmuş kaskatı kesilmişti. Kucaklayıp karlar üzerine yatırdılar. Bu sırada bir ses,bir hırıltı. Kulaklarına inanamadılar. Ses ve hırıltı yorganın altından geliyordu. Hemen yorganı kaldırdılar. Bir kundak bebeğiydi oradaki. Bebeği ve kadını kışlaya götürdüler.Genç kadının hüviyeti tespit edilerek köyü olan Seydiler’e gönderilerek burada toprağa verildi.

Bakmadan Geçme